Poletni domači kino: Filmi o ljubezni, ki ogrejejo vsako srce

Magazin 02. Jul 202210:00 0 komentarjev
Michiel Huisman in Lily James
Posnetek zaslona | Netflix YouTube

Nikoli ni slab čas za ogled filma, ki ogreje srce. Tu je nekaj takšnih, ki bodo ukradli dih tudi največjemu ciniku.

1. Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov – The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018)

Film je nastal po istoimenski knjigi. Zgodba se odvija v času tik po drugi svetovni vojni. Ko mlado pisateljico Juliet Ashton, ki bi morala napisati članek o knjižnem klubu, preseneti pismo z otoka Guernsey. Sporočilo obrne življenje Juliet na glavo … Ko se odloči, da bo zgodbo raziskala, in ugotovi, da so zadaj skrivnosti iz preteklosti.

2. Šepet nežne ulice – If Beale Street Could Talk (2018)

Film je nastal po knjigi Jamesa Baldwina iz leta 1974. Je zgodba o noro zaljubljenem paru, ki pričakuje otroka. Njuno čudovito razmerje je nenadoma prekinjeno, ko je eden obtožen kaznivega dejanja, ki ga ni storil.

3. Brez dotika – Five Feet Apart (2019)

Zgodba dveh mladih bolnikov, Stelle in Willa, ki poskušata kljub težki bolezni imeti in obdržati razmerje. Brez dotika. Toda prava ljubezen ne pozna meja.

4. Portret mladenke v ognju – Portrait of a Lady on Fire (2019)

Bretanja leta 1770. Slikarka Marianne dobi naročilo za poročni portret Héloïse, grofičine hčerke, ki je ravno zapustila samostan. A Héloïse se upira usodi poročene ženske in noče pozirati, zato mora Marianne nalogo opraviti skrivaj. Pod krinko najete družabnice jo podnevi opazuje, ponoči pa slika …

5. A Faithful Man (L’homme fidèle – 2018)

Zgodba o romantičnemu Abelu, ki se trudi osvojiti njeno srce, ljubezen svojega življenja, ki je odšla z njegovim najboljšim prijateljem.

6. Beležnica – The Notebook (2004)

O mladem paru, ki je zaradi družbenih razlik prisiljen končati romanco.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!