Recept: polnjeni postni jajčevci

Magazin 25. Jun 202104:00 0 komentarjev
Polnjeni jajčevci
PROFIMEDIA

Postna jed z jajčevci in gobami.

Sestavine:
– 3 manjši jajčevci

– 1 rdeča čebula

– 200 g šampinjonov ali jurčkov

– 200 ml paradižnikove mezge

– 125 g riža

– malo peteršilja

– češnjev paradižnik

– zelenjavna mešanica začimb

– sol, poper

– oljčno olje

Priprava:
Jajčevce dobro operemo in jih prerežemo na polovice. Izdolbemo jim sredino, ki jo nato narežemo na kocke, in naredimo majhne »čolne«. Jajčevce posolimo in jih obrnemo. Pustimo jih stati nekaj časa, nato jih izperemo z vodo.

Čebulo sesekljamo in popražimo na oljčnem olju, nato dodamo sredino jajčevcev, posolimo in pustimo na ognju za kratek čas.

Potem dodamo še sesekljane gobe in dušimo 10 minut, nato dodamo še paradižnikovo mezgo.

Riž skuhamo ločeno. Ko je pripravljen, ga pomešamo z zelenjavo, dodamo peteršilj in ostale začimbe po želji.

Napolnimo čolne in nanje položimo češnjeve paradižnike.

Razporedimo na pekač, ki smo ga obložili z aluminijasto folijo, in pečemo približno 20 minut pri 200 stopinjah.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!