Ani vsak dan po obrazu lezejo polži

Magazin 26. Sep 202207:28 0 komentarjev
Ana Boljević
Ana Boljević/TIKTOK

Srbkinja Ana ima 350 polžev. Za tiste, ki jih da na svoj obraz, je pomembno, da so srečni, saj je sluz srečnega polža najbolj kakovostna.

Pred kratkim so na TikToku in Twitterju posnetki, v katerih si ženske na obraz polagajo hišne ljubljenčke – afriške polže – sprožili neverjetne odzive od občudovanja do zgražanja ogromnega števila ljudi. Podobno je bilo tudi z videoposnetki Srbkinje Ane Boljević.

Ana je diplomirana biokemičarka in magistrica inženirske biotehnologije in že leta uspešno krmari v vodah kozmetike in sveta permanentnega make upa. V zadnjem času goji polže in skrbi zanje. Za portal Zadovoljna.rs je govorila o svojih ljubljenčkih in polžjih tretmajih, ki jih izvaja vsak dan.

“Nikoli nisem načrtovala, da bom imela 350 polžev, a ko se je to zgodilo, sem našla najboljši način, kako jih uporabiti in vse spremeniti v družinsko podjetje. Za uresničitev načrta bom potrebovala vsaj dve leti, saj postavitev farme polžev in pridobivanje sluzi zahteva čas, prav tako finančni vložki niso majhni,” je dejala Ana.

@askincrafts Moj jutarnji ritual 🐌🐌🐌 #snails #snailsoftiktok #pets #snailsslime #slime #snailmassage #fyp #skinritual ♬ original sound - Ana Boljevic

Polži za gibanje uporabljajo sluz. Prekomerno jo izločajo, ko so zelo veseli, ko umirajo ali so v stresu, kakovost sluzi je namreč v teh primerih drugačna. Sluz srečnega polža je visokokakovostna sluz, in prav to sluz Ana uporablja pri svojih tretmajih.

“Polžja sluz vsebuje velike količine peptidov, rastnih faktorjev, hialuronske kisline in drugih koristnih snovi, ki vlažijo kožo in spodbujajo nastajanje kolagena. Ima tudi protimikrobne lastnosti, ki so trenutno predmet raziskav v farmacevtski industriji za proizvodnjo antibiotikov,” je razložila Ana.

In kako poteka nanos polžev na obraz? “Najprej jih temeljito očistim in pripravim za nanos na obraz. To vključuje kopanje pod vodnim curkom, v katerem zelo uživajo. Po čiščenju obraza naredim nežen piling, se umijem in nato sledi masaža s polži. Polže preprosto pustim, da se premikajo po mojem obrazu, pri čemer pazim, da ne pridejo v stik z očmi in usti. Ta postopek traja od 30 do 60 minut. Nato polže vrnem v terarij ter nadaljujem običajno nego kože, ki vključuje uporabo seruma in kreme z zaščitnim faktorjem. Obraz je po tem tretmaju svež, mehak in sijoč,” nam pove Ana.

Njeni polži živijo v strogo nadzorovanih pogojih in Ana priporoča, da polžev ne poberete naključno z ulice in narave in si jih položite na obraz, saj lahko prenašajo parazite in bakterije, ki lahko škodijo vašemu zdravju.

Čeprav je nenavadno videti polže, ki lezejo po obrazu, pa ne gre za nekaj novega. Polže so denimo uporabljali za zmanjšanje gub in zdravljenje aken že v stari Grčiji, na Japonskem pa denimo tudi dandanes polže uporabljajo v zdraviliščih, kjer samo enourna polžja masaža stane 270 dolarjev.

@askincrafts #snails #snail #pmu #giantafricanlandsnail #pmutok #obrve #trajniajlajner #naturalcismetics ♬ L$d - Luclover

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!