Pomladne modne revije napovedujejo nov trend za moške: balerinke

Magazin 25. Nov 202116:30
Moški čevlji
Profimedia

Osvežujoče je, da blagovne znamke vedno bolj spreminjajo norme s širjenjem svoje ponudbe.

Bodo moški končno vzljubili balerinke, če jih bodo videli na svojih nogah?

Balerinke
Profimedia

Čevlji, narejeni samo za ženske ali moške? Nič več

Očitno tudi na tem področju meje izginjajo, saj se pojavljajo novi trendi, ki se ne omejujejo na spol. Novost je dobila nov zagon, in sicer takšnega, da bi morali malce razmisliti o tem, da se odpovemo supergam in si nataknemo balerinke. Ja, to velja tudi za fante in moške.

Bode
Profimedia

Bode

Bode
Profimedia

Medtem ko ženske klasične balerinke nosijo že od štiridesetih let prejšnjega stoletja, ko jih je Repetto pripeljal v mainstream, je ideja, da bi jih nosili moški, še vedno nekoliko nov predlog (čeprav jih baletni plesalci nosijo že leta).

Pred nekaj sezonami je trend dobil zagon. Spomladanske modne revije znamk, kot so Bode, Jil Sander in Dries Van Notem, so predstavile elegantne balerinke. V kombinaciji z elegantno obleko so diskretni natikači minimalistični, a veliko bolj zanimivi kot standardni nizki čevlji.

Dries Van Noten
Profimeda

Dries Van Noten

Dries Van Noten
Profimedia

Dries Van Noten

Jil Sander
Profimedia

Jil Sander

Jil Sander
Profimedia

Trenutno Maison Margiela prodaja črne balerinke “tabi”, detajl z razcepljenimi prsti pa je zanimiv dodatek k sicer preprostemu čevlju. Nagubane usnjene balerinke s kvadratnim zaključkom znamke Hereu so prav tako izjemno elegantne, zlasti v olivno zeleni barvi.

Še nasvet za nošenje, če vas zanima, moški. Podobno kot vaše priljubljene superge ali elegantnejši gležnjarji se balerinke podajo k vsemu. Če želite preizkusiti videz, jih kombinirajte s kavbojkami, sproščenimi ali elegantnimi hlačami.