Porsche še ni opustil ideje o ”zelenem bencinu”

Magazin 17. Apr 202211:30 0 komentarjev
Porsche 911 Gt3
Porsche

Nemški avtomobilski proizvajalec je izvedel nova velika vlaganja v projekt, ki poteka v Čilu.

Nemški avtomobilski proizvajalec je svetu znan po svojih športnih avtomobilih, še zlasti pa po modelu 911. In čeprav se vse bolj intenzivno posvečajo elektrifikaciji, ki so ji podvrženi tudi obstoječi modeli, bodo nekatere izjeme ostale. Ne nazadnje je bilo že pred časom napovedano, da bo 911 ostal bencinsko gnan vsaj še nekaj let.

In pri Porscheju s tem mislijo še kako resno. Pred dvema letoma so namreč v sodelovanju s Siemensom in nekaterimi drugimi podjetji v Čilu zagnali projekt, katerega cilj je izdelava sintetičnega bencina, in to kar iz vode ter CO2. Ključno vlogo pri tem naj bi igral veter in tega je v južnoameriški državi dovolj.

GT3 Cup že prilagojen

Prvi litri ”umetnega” bencina naj bi bili izdelani letos -da se bo to res zgodilo, pa so pri Porscheju zdaj  poskrbeli z novo, dodatno finančno injekcijo v vrednosti slabih 69 milijonov evrov. Očitno torej projekt, o katerem se ne govori prav veliko, pa vendar ni pozabljen.

Porsche Čile Porsche Čile
Porsche

Sintetično gorivo sicer vsaj za zdaj še ne predstavlja realne možnosti za zamenjavo obstoječih naftnih derivatov. Čeprav je do okolja nevtralen, pa je njegova proizvodnja občutno dražja. A lastnikom vozil znamke Porsche za to verjetno ni kaj dosti mar, poleg tega pa so pri Porscheju tovrstnemu gorivu prilagodili tudi delovanje modela 911 GT3 Cup. To pa je le še en dokaz, da tovrstna goriva imajo prihodnost.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!