15 plaž v naši bližini, na katerih bodo otroci uživali

Potovanja 29. Jul 202305:50
plaža, peščena, igrače, morje
PROFIMEDIA

Nedaleč od nas je kar nekaj hrvaških plaž, ki so primerne za dopust z otroki. Prod ali pesek, lahek dostop do vode, senca, zabavne reči. Predstavljamo jih 15.

Kaj odlikuje plažo, primerno za malčke? Peščena ali prodnata obala, ki se nadaljuje tudi v morje, plitvina, odsotnost čeri in morskih ježkov ter čisto morje. Prav tako dobrodošli, čeprav niso nujni, so tuši, kabine za preoblačenje in športnorekreacijske vsebine. Na srečo je takšnih plaž v naši soseščini kar nekaj, piše dnevnik.hr, ki jih predstavlja petnajst.

plaža, Slatina, Martinšćica, Cres, otok, Jadransko morje, Hrvaška
Plaža Slatina/CAMP-SLATINA.COM (zajem zaslona)

Slatina (Martinšćica, otok Cres)

Če imate otroke in psa, je to za vas idealna plaža, saj je del kampa Slatina, ki sodeluje v projektu kampiranje s psom.

Na plaži so torej psi dobrodošli, zanje pa so urejena posebej označena mesta za kopanje, tudi posebni tuši. Plažo (in kamp) najdete v Martinšćici na otoku Cres, prekrasna prodnata plaža ima tudi modro zastavo. Dodatni bonus za družino z otroki so tuši, kabine za preoblačenje in stranišča, na plaži je reševalna služba, oprema za prvo pomoč, animatorji za otroke in odrasle, najamete pa lahko ležalnike, senčnike in pedaline. Ena od prednosti plaže Slatina je bližina športnih igrišč, parka za otroke, restavracij in trgovine.

Biograd na moru, Hrvaška, Jadransko morje, plaža Dražica
Plaža Dražica/BIOGRAD NA MORU COM (zajem zaslona)

Dražica (Biograd na Moru)

Plažo Dražica najdete v neposredni bližini središča Biograda na Moru, ob gostem borovem gozdu in urejenem sprehajališču ter parkirišču. Tudi ta plaža je označena z modro zastavo, za otroke pa je primerna zaradi drobnega proda, lahkega dostopa do morja ter toboganov, avtomobilčkov, trampolina in drugih za otroke mamljivih stvari. Ob plaži je precej lokalov z dobro ponudbo hrane in pijače.

plaža Vela Pržina, Kočula, Hrvaška, Jadransko morje,
Plaža Vela Pržina/KORCULA-INFO.COM (zajem zaslona)

Vela Pržina (Lumbarda, otok Korčula)

Otroci si bodo to plažo zagotovo zapomnili, čeprav morda ne po imenu ali mestu, kjer leži, piše dnevnik.hr.

Šest kilometrov od mesta Korčula, v mestecu Lumbarda, je v prekrasnem zalivu na južni strani otoka, obkrožena z vinogradi, peščena plaža s plitvim morjem, Vela Pržina. Medtem ko se otroci igrajo na pesku, lahko počivate ob pogledu na bližnji otok Lastovo. In to na ležalniku pod senčnikom – oboje lahko najamete – ob pijači iz bližnjega bara. Lahko pa uživate tudi vsi skupaj v piciginu (podajanju ali lovljenju žogice v plitvem morju), vožnji z banano, v jadranju ali kako drugače.

Plaža, Vela Plaža, Baška, Krk, Hrvaška, Jadransko morje
Vela Plaža, Baška/KRK-INFO COM (zajem zaslona)

Vela plaža (Baška, otok Krk)

Vela plaža je glavna mestna plaža v Baški, prodnato prostranstvo, dolgo okoli dva kilometra, s plitvino in postopno poglabljajočim se morjem. Na plaži lahko najamete senčnik in ležalnik, ponuja tudi različne športnorekreativne vsebine, kot so vodni tobogan, najem pedalina, deske za jadranje. Tam je tudi reševalna služba, starši pa se lahko zamotijo v mnogih barčkih in restavracijah, ki obkrožajo plažo.

Plaža Trstenica, Orebić, Hrvaška, Jadransko morje, Dalmacija, Pelješac
Plaža Trstenica/VISITOREBIC-CROATIA HR (zajem zaslona)

Trstenica (Orebić, polotok Pelješac)

Trstenica je prodnata plaža, ki se v plitvini spremeni v pesek, kar je odlično za občutljive otroške nožice. Leži ob avtokampu Trstenica v Orebiću na polotoku Pelješac, odlična pa je tudi zato, ker nudi hlad in senco pod bori ob plaži. Plaža ponuja športne vsebine, ležalnike, senčnike, v bližini so tudi trgovine.

Kraljičina plaža, Nina, Dalmacija, Jadransko morje, Hrvaška
Kraljičina plaža/ADRIATIC HR (zajem zaslona)

Kraljičina plaža (Nin pri Zadru)

V ninski laguni pri Zadru boste našli ogromno peščeno plažo s kilometri plitvine, peščenimi otočki in zdravilnim blatom, s katerim se lahko namažete, se zabavate z otroki in se greste “maškare”. Ob plaži je borov gozdiček, tako da lahko najdete senco, medtem ko otroci gradijo peščene gradove. In ko se boste spomnili, da otroci že nekaj časa niso ničesar pojedli, ne skrbite. V bližini je skoraj vedno kakšen prodajalec kuhane koruze, krofov in podobnega.

Plaža Spiaza, Susak, Hrvaška, Jadransko morje
Plaža Spiaza/OTOK-SUSAK.ORG (zajem zaslona)

Spiaza (Susak, otok Susak)

Otok Susak velja za nekaj posebnega med hrvaškimi otoki.

Že samo zaradi tega se ga izplača obiskati. Če se boste nanj odpravili z otroki, je v centru mesta Suska plaža Spiaza, ki bo vašemu otroku predstavljala peščeni raj. Lahko ste brez skrbi, saj plitvina sega daleč v morje, dodatni bonus pa je, da je voda poleti vedno dovolj topla, na otoku pa ni avtomobilov. Najamete lahko tudi pedalin, senčnik in ležalnik. Ponoči boste morda tam srečali kuščarja s prozorno kožo.

Rajska plaža, Lopar, Rab, Jadransko morje, Hrvaška
Rajska plaža/LOPAR.COM (zajem zaslona)

Rajska plaža (Lopar, otok Rab)

Le 12 kilometrov od mesta Rab je kilometer in pol dolga peščena plaža s kristalno čistim in plitvim morjem, obkrožena s prekrasno okolico. Plaža je ena najbolje urejenih in opremljenih pri naših južnih sosedih – kabine za preoblačenje, tuši, barčki, restavracije, rekviziti za šport in zabavo in kolesarske steze.

Sakarun, Dugi otok, Google zemljevidi
FOTO: elle/GOOGLE ZEMLJEVIDI (zajem zaslona)

Sakarun (Dugi otok)

Na severnem delu Dugega otoka se skriva 800 metrov dolga, prekrasna peščena plaža, obkrožena z borovim gozdom – Sakarun. Plitvina, ki sega daleč v morje, je nadvse primerna za otroke, ki ne znajo plavati. Ob plaži sta dva lokala s hrano in pijačo, otrokom pa se bo zagotovo zdelo nadvse zabavno, če se boste na plažo odpravili z vlakcem, ki redno vozi iz bližnje Božave.

plaža, Velika Sabuša, Ugljan, Hrvaška ,Jadransko morje
Velika Sabuša/YOUTUBE COM (zajem zaslona)

Sabuša (Kukljica, otok Ugljan)

Dobre četrt ure hoje od Kukljice na zahodni obali otoka Ugljan je plaža, ki se je bo razveselil vsak otrok zaradi peska in plitvine, kjer se bo lahko brezskrbno igral. Staršem bo morda v uteho, da plaža ni povsem peščena, pač pa delno betonirana, kar pomeni, da na koncu dneva ne bodo našli peska v vsaki gubi. Ob plaži so tudi lokali s hrano in pijačo, veliko pa je predelov, ki nudijo senco.

Plaža Zaton, Hrvaška, Dalmacija ,Jadransko morje
Plaža Zaton/ZATON-ZD.HR

Zaton (Zaton pri Zadru)

Za otroke odlična mešanica peska in drobnega proda bo ta kilometer in pol dolga plaža 13 kilometrov od Zadra všeč tudi staršem. Predvsem zaradi udobja, ki ga ponuja: kabine za preoblačenje, tuši, najem senčnika in ležalnikov, reševalna služba, tobogan in še mnogo drugih aktivnostni. Tam so zagotovljeni tudi borova senca in barčki, plaža ima modro zastavo, prav tako poseben dostop do morja za gibalno ovirane.

plaža, zlatni rat, brač
PROFIMEDIA

Zlatni rat (Bol, otok Brač)

Zlatni rat je eden od simbolov hrvaškega Jadrana.

Ta prodnata plaža posebne oblike, ki je tudi svetovno znana in priljubljena med deskarji, leži na južni strani otoka Brač, med mestoma Bol in Murvica. Zanimiva je tudi, ker neprestano spreminja obliko. Vaše malčke, pa tudi malo večje otroke bo zagotovo navdušil predvsem zaradi obilice rekreativnih vsebin – vodni bugi, pedalini, jadranje z gliserjem, banana, trampolin, najem koles …

Plaža, Punta rata, Brela, Hrvaška, Jadransko morje
Plaža Punta Rata/BRELA.HR (zajem zaslona)

Punta Rata (Brela)

Primerjajo jo s Havaji. Le da namesto palm rastejo borovci. Plažo z drobnim prodom, lahkim dostopom v vodo in sprehajališčem, obdanim z borovcem, je Forbes leta 2004 razglasil za najlepšo plažo v Evropi in šesto najlepšo na svetu. Nudi vrsto različnih vsebin.

plaža, Sipar, Mošćenička Draga, Hrvaška, Jadransko morje, Kvarner
Plaža Sipar/YOUTUBE COM (zajem zaslona)

Sipar (Mošćenička Draga)

Blizu nas, 15 kilometrov od Opatije, v podnožju Učke sta Mošćenička Draga in dva kilometra dolga prodnata plaža. Z vso svojo ponudbo – restavracijami, tuši, ležalniki in senčniki, pedalini in skuterji – je kot nalašč za družine z otroki. In medtem ko bodo vaši otroci uživali v kopanju in igri, vam bo postalo jasno, zakaj Sipar velja za eno najlepših plaž na hrvaški obali.

plaža, Veli žal, Lošinj, Hrvaška, Jadransko morje
Plaža Veli žal/VISITLOSINJ.HR (zajem zaslona)

Veli žal (Mali Lošinj, otok Lošinj)

Zadnja od prekrasnih jadranskih plaž z drobnim prodom, plitvino in čistim morjem, ki je idealna za otroke, leži kakšen kilometer stran iz centra Malega Lošinja. Del plaže z modro zastavo je pokrit s kamnitimi ploščami, obkrožajo pa jo borovci. Mimo plaže vodi pot, ki povezuje dva najlepša zaliva na otoku, Čikat in Sunčano uvalo. Plaža ima vse, kar potrebuje družina z otroki; tuše, kabine za preoblačenje, stranišče, reševalno službo in zabavne vsebine, kot so vodni skuterji in banane.

plaža, Veli žal, Lošinj, Hrvaška, Jadransko morje plaža, Veli žal, Lošinj, Hrvaška, Jadransko morje
Plaža Veli žal/VISITLOSINJ.HR (zajem zaslona)
plaža, Sipar, Mošćenička Draga, Hrvaška, Jadransko morje, Kvarner plaža, Sipar, Mošćenička Draga, Hrvaška, Jadransko morje, Kvarner
Plaža Sipar/YOUTUBE COM (zajem zaslona)
Plaža, Punta rata, Brela, Hrvaška, Jadransko morje Plaža, Punta rata, Brela, Hrvaška, Jadransko morje
Plaža Punta rata/BRELA.HR (zajem zaslona)
Plaža Zaton, Hrvaška, Dalmacija ,Jadransko morje Plaža Zaton, Hrvaška, Dalmacija ,Jadransko morje
Plaža Zaton/ZATON-ZD.HR
plaža, Velika Sabuša, Ugljan, Hrvaška ,Jadransko morje plaža, Velika Sabuša, Ugljan, Hrvaška ,Jadransko morje
Velika Sabuša/YOUTUBE COM (zajem zaslona)
Rajska plaža, Lopar, Rab, Jadransko morje, Hrvaška Rajska plaža, Lopar, Rab, Jadransko morje, Hrvaška
Rajska plaža/LOPAR.COM (zajem zaslona)
Plaža Spiaza, Susak, Hrvaška, Jadransko morje Plaža Spiaza, Susak, Hrvaška, Jadransko morje
Plaža Spiaza/OTOK-SUSAK.ORG (zajem zaslona)
Kraljičina plaža, Nina, Dalmacija, Jadransko morje, Hrvaška Kraljičina plaža, Nina, Dalmacija, Jadransko morje, Hrvaška
Kraljičina plaža/ADRIATIC HR (zajem zaslona)
Plaža Trstenica, Orebić, Hrvaška, Jadransko morje, Dalmacija, Pelješac Plaža Trstenica, Orebić, Hrvaška, Jadransko morje, Dalmacija, Pelješac
Plaža Trstenica/VISITOREBIC-CROATIA HR (zajem zaslona)
Plaža, Vela Plaža, Baška, Krk, Hrvaška, Jadransko morje Plaža, Vela Plaža, Baška, Krk, Hrvaška, Jadransko morje
Vela Plaža, Baška/KRK-INFO COM (zajem zaslona)
plaža Vela Pržina, Kočula, Hrvaška, Jadransko morje, plaža Vela Pržina, Kočula, Hrvaška, Jadransko morje,
Plaža Vela Pržina /KORCULA-INFO .COM (zajem zaslona)
Biograd na moru, Hrvaška, Jadransko morje, plaža Dražica Biograd na moru, Hrvaška, Jadransko morje, plaža Dražica
Plaža Dražica/BIOGRAD-NA-MOIRU COM(zajem zaslona)
plaža, Slatina, Martinšćica, Cres, otok, Jadransko morje, Hrvaška plaža, Slatina, Martinšćica, Cres, otok, Jadransko morje, Hrvaška
CAMP-SLATINA.COM (zajem zaslona)
plaža, zlatni rat, brač plaža, zlatni rat, brač
PROFIMEDIA
Sakarun, Dugi otok, Google zemljevidi Sakarun, Dugi otok, Google zemljevidi
FOTO: elle/GOOGLE ZEMLJEVIDI (zajem zaslona)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.