5 “vljudnih” navad, ki gredo stevardesam v resnici na živce

Potovanja 29. Mar 202315:00
stevardesa
Profimedia

Poskrbite, da na naslednjem letu ne naredite teh nevednih napak. Že zavoljo dobrega odnosa s stevardesami.

Včasih lahko naši dobri nameni dosežejo prav nasproten učinek. Čemu se moramo torej na letalu izogibati? Preverite v spodnjem prispevku.

Organiziranje omaric

Stevardese, sploh tiste manjše rasti, nimajo nič proti, če jim pomagate pospraviti lastno prtljago v omarico nad glavo. Zato pa bodo manj prijazne, če boste poskušali na vsak način premikati prtljago drugih potnikov.

Kot je ena izmed stevardes zaupala portalu Reader’s Digest, nekateri potniki prtljago drugih premikajo naokrog in s tem ne jezijo le stevardes, temveč tudi preostale potnike na letalu.

Vlečenje za rokav

Obstaja vrsta načinov, s katerimi na vljuden način pridobite pozornost stevardese. Najbolj običajen je, da pritisnete tipko za kabinsko osebje in v nekaj minutah vam bo stevardesa na voljo.

Med manj priljubljene načine pa brez dvoma sodi cukanje za rokave, saj s tem ne boste pridobili le njihove pozornosti, temveč najverjetneje tudi nekaj slabe volje. Tudi žvižganje in tleskanje s prsti ne sodita med najbolj vljudne načine.

stevardesa
Profimedia

Polnjenje steklenic za večkratno uporabo

Seveda je pohvalno, da želite z lastno steklenico zmanjšati uporabo plastike, a voda na letalu je pogosto omejena, zato je nemogoče pričakovati, da vam jo bo stevardesa dobre volje napolnila, ko si boste tega zaželeli.

Rokovanje z umazanimi plenicami

Otrok nikoli ne previjajte na sedežih, temveč za to uporabite stranišče. Veliko staršev nato umazane plenice pa tudi krvave nosne robčke in druge izcedke telesnih tekočin rade volje preda stevardesam, ki pa nad idejo seveda niso najbolj navdušene.

Bolje je, če plenico ali robček pospravite v plastično vrečko in vržete v smeti po koncu leta.

stevardesa
PROFIMEDIA

Spogledovanje s kabinskim osebjem

Morda ste v filmih že zasledili prizor, ko glavni junak svojo sorodno dušo spozna na letalu. Morda gre celo za stevardeso. A v resničnem življenju je to skorajda nemogoče, v resnici pa precej moteče.

Ena izmed stevardes je za Reader’s Digest priznala, da se potniki z njo pogosto spogledujejo, kar pa je precej nadležno. Kot je dodala, je njena naloga, da je do potnikov prijazna, zato si njene prijaznosti ne razlagajte kot spogledovanje.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.