Avstrijski par po dopustu na Jadranu: “Nikoli več na Hrvaško!”

Potovanja 11. Avg 202316:54 25 komentarjev
Hrvaška avtocesta
PROFIMEDIA

Avstrijca, ki sta poletni dopust preživela na Hrvaškem, se ji bosta v prihodnje izognila. Zakaj? Da se je par vrnil domov, je namreč potreboval skoraj 20 ur.

Hrvaška je, tako kot za Slovence, priljubljena počitniška destinacija številnih Nemcev in Avstrijcev. Mnogi turisti se zaradi hrvaških naravnih lepot sprijaznijo z dolgimi potovanji in prometnimi zastoji, do katerih prihaja poleti.

A tudi običajna počitniška gneča ima svoje meje. Avstrijski par je ob vrnitvi s poletnih počitnic na Hrvaškem za avstrijske medije sporočil, da se tja ne bo vrnil nikoli več, piše Jutarnji.hr.

Čeprav bi morala njuna pot domov trajati okrog devet ur, sta se Avstrijca od hrvaške obale do domače Zgornje Avstrije namreč vozila kar 19 ur, je 19-letni Amir povedal v intervjuju za avstrijski Heute. Po njegovih besedah sta v prometu obstala cel dan, na cestninskih postajah se ni dogajalo skoraj nič, hrvaško-nemški portal Fenix Magazin povzema Slobodna Dalmacija.

Razlog za katastrofalne prometne razmere je bilo obilno deževje, ki je nedavno zajelo Hrvaško, Avstrijo in v največji meri Slovenijo. Poleg prometnih nevšečnosti so poplave pri nas povzročile ogromno škodo.

“Zaradi neurja v Sloveniji smo bili na poti skupaj 19 ur. Res je bila katastrofa. Sama pot po Hrvaški je na koncu trajala kar 13 ur. Nikoli več Hrvaška,” je za Heute še komentiral Amir.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje