Futuristični mega nebotičnik v obliki kocke, ki bo zrasel v Riadu (VIDEO)

Potovanja 28. Apr 202317:31 1 komentar
Makaab
Profimedia

Kljub temu da v Savdski Arabiji ne manjka ambicioznih gradbenih projektov, bo ta eden izmed najbolj velikopoteznih.

Futuristični “nebotičnik” Mukaab nekateri označujejo kar za čudež arhitekture, saj bo po površini primerljiv s kar 20-imi Empire State Buildingi.

Poleg velikosti bo najbolj zanimiva velika vrtljiva stolpnica v središču, ta bo po poročanju Archdaily obsegala prvovrstno kulinarično in turistično ponudbo s številnimi kulturnimi in turističnimi znamenitostmi, apartmaji in hotelskimi nastanitvami, poslovnimi prostori ter rekreacijskimi vsebinami.

Ogromen nebotičnik Mukaab v obliki kocke naj bi zgradili v Riadu, s svojimi 400 metri v višino pa bo postal 41. najvišji nebotičnik na svetu. Ne bo pa višina tista, ki bo tako fantastična, saj bo vanjo meril prav toliko kot v širino.

Zunanjost se bo zgledovala po tradicionalni islamski arhitekturi, streho pa bo krasil čudovit vrt. Površina omenjenega projekta je ocenjena na približno dva kvadratna kilometra, razkriva javni investicijski sklad savdske vlade.

Mukaab je le del sestavljanke velikega projekta, ki vključuje gradnjo na tisoče novih domov, hotelov, pisarn in trgovin, pa tudi impresivno gledališče ter univerzo za tehnologijo in dizajn. Projekt naj bi bil končan do leta 2030.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje