Ideja za vikend izlet: Doživetja na “Dunajskem morju”

Potovanja 05. Nov 202207:59
Nežidersko jezero
Profimedia

Naj vas kakšen vikend pot ponese k sosedom – na Nežidersko jezero. Ali "Dunajsko morje", kot mu tudi pravijo.

Dunajsko morje je veliko in plitvo stepsko jezero, ki leži nekaj deset kilometrov jugovzhodno od Dunaja. Je 36 kilometrov dolgo, 12 kilometrov široko in globoko le do metra in pol.

Poleti se ogreje tudi do 30 °C, pozimi pa zamrzne in se spremeni v raj za ljubitelje drsanja in surfanja na ledu.

Jezero pa ne navdušuje le ljubiteljev športov na vodi in biologov. Svoj kotiček boste tu našli tudi pohodniki in kolesarji, tekači, ljubitelji nordijske hoje, jahanja … in seveda dobre hrane in vina.

Obvezno si vzemite čas tudi za …

Obisk narodnega parka

Leta 1993 je bil ustanovljen Narodni park Neusiedler See-Seewinkel, ki šteje med najbolj navdušujoča naravna okolja v Evropi. Poleg številnih ptic lahko tu občudujete bele osle in redke mongolske divje konje (Przewalski konji), ki so ena zadnjih vrst konj, ki še živi v divjini. V parku ponujajo vodene oglede vse leto.

przewalski konji
Profimedia

Sprehod po očarljivih mestih

Raziščite zahodno obalo in kraja Merbiš (Mörbisch am See) ter romantični Rušt (Rust), najmanjše mesto v Avstriji, obiščite posestvo Oggau, nato pa se podajte še čez jezero – lahko kar z ladjico – ter se sprehodite še po Illmitzu.

Merbiš vas bo navdušil z gledališčem na vodi, kjer vsako poletje prirejajo festival Seefestspeiele, v Ruštu pa se ustavite v ribiški cerkvi iz 12. stoletja in na pokušini vina. Tudi posestvo Oggau zagotovo osvoji srca ljubiteljev dobre hrane in vina.

Rust, Avstrija
Profimedia

Podrobnosti lahko preverite na www.neusiedlersee.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.