Koliko letos stanejo apartmaji na Hrvaškem in kaj za to ceno dobite?

Potovanja 27. Mar 202309:29 komentarji
apartmaji booking
Zajem zaslona

V iskalniku turističnih nastanitev Booking smo pregledali štiri hrvaške lokacije, na katerih radi dopustujejo Slovenci: Makarsko, Zadar, Krk in Rabac. Preverili smo, koliko stanejo najcenejši apartmaji, kaj turisti dobijo v nastanitvah, ki imajo najboljšo oceno in ceno hkrati, in po kolikšni ceni, zanimalo pa nas je tudi, kako visoke cene dosegajo najbolje ocenjeni apartmaji.

MAKARSKA

Na spletnem iskalniku turističnih nastanitev Booking smo preverili ceno enotedenskega dopusta za štiričlansko družino v glavni sezoni. Najprej smo vtipkali lokacijo Makarska in obkljukali filter “najcenejše nastanitve”.

Kot prve nam je pokazalo apartmaje Banana, v katerih enotedensko bivanje štiričlanske družine stane 448 evrov. Apartma ima balkon, je klimatiziran, ima tudi televizijo, eden od otrok pa mora spati na kavču, saj sta v apartmaju ena zakonska in le ena enojna postelja. Oddaljenost od prve plaže je 500 metrov.

apartmaji booking
Zajem zaslona

Najboljše ocenjena nastanitev po najboljši ceni je Stunning apartment in Makarska. Za 679 evrov dobite apartma z dobro opremljeno kuhinjo, a je v njem le ena soba, zato mora polovica družine spati na raztegljivem kavču.

Kljub višji ceni je v primerjavi s prvo nastanitvijo od prve plaže oddaljena kar kilometer in pol.

Če plačate 21 evrov več, lahko dopust preživite v najbolje ocenjenem apartmaju, ki ga kot prvega ponudi Booking. Apartmani Marina so od prve plaže oddaljeni 700 metrov, a morata dve osebi prav tako spati na kavču.

apartmaji booking
Zajem zaslona

KRK

Najcenejša možnost, sodeč po Bookingu, so Apartmani Tramontana. Kakšna je notranjost, je po fotografijah težko oceniti, saj na njih ni videti kuhinje, jedilnega prostora in kopalnice. En teden počitnic stane 448 evrov, do prve plaže pa se boste morali zapeljati ali pa prehoditi 1,4 kilometra. Ocena turistov na Bookingu je sicer zelo slaba.

apartmaji booking
Zajem zaslona

Apartmens Zdenka imajo najboljše razmerje med ceno in oceno. 630 evrov boste plačali za apartma z balkonom s pogledom na gore, v ceno je vključena tudi uporaba vrta z žarom. V apartmaju so tri sobe in dve kopalnici, televizija in opremljena kuhinja. A nastanitev ni blizu plaže, prehoditi je treba en kilometer.

Najbolje ocenjeni na Krku so apartmaji Pečnik. Nič nenavadnega, saj so 250 metrov stran od plaže. V nastanitvi sta dve enojni postelji in zakonska postelja, na vrtu prostor za žar, najbližja trgovina in restavracija pa sta oddaljeni le 100 metrov. Cena? 789 evrov.

apartmaji booking
Zajem zaslona

RABAC

Skoraj enak znesek boste odšteli za najcenejšo nastanitev v Rabcu ali natančneje 773 evrov. Toliko stanejo apartmaji Milica, imajo balkon, eno zakonsko posteljo, starši oziroma otroci morajo spati na raztegljivem kavču. Najbližja plaža je slab kilometer stran.

Zajetno več boste plačali, če se odločite za apartmaje Leonardo, enotedenski dopust za štiričlansko družino namreč stane 1.024 evrov. A kaj ko je tudi precej bolj oddaljen, prehoditi morate 1,8 kilometra.

Najbolje ocenjena je Vila Nina, ki pa je glede na ceno dosegljiva malo Slovencem. En teden najema namreč stane 3.150 evrov, za kar bi pričakovali, da je tik ob plaži. Kljub visoki ceni je treba prehoditi 700 metrov, lahko pa namesto tega zaplavate kar v bazenu, ki je ob vili.

apartmaji booking
Zajem zaslona

DUBROVNIK

Nastanitve v Dubrovniku so pričakovano še dražje, saj enotedenski najem najcenejšega apartmaja, to je Apartments Marin Tomas, stane 826 evrov. Za ta denar dobite klimatizirano nastanitev z balkonom, televizijo in opremljeno kuhinjo. Prva plaža je kilometer stran.

Dobrih 100 evrov več stane nastanitev, ki jo kljub precej stari opremi Booking predlaga kot nastanitev, ki ima najboljše razmerje med oceno in ceno. Apartma Ljilja je od starega mestnega jedra Dubrovnika oddaljen 2,5 kilometra, od prve plaže pol kilometra manj.

Najbolje je ocenjena Villa Orabelle, ki stoji na plaži Bellevue. Cena? Neverjetnih 8.885 evrov. Zato smo pogledali naslednjo nastanitev, ki je sicer cenejša, a še vedno večini cenovno nedostopna. Cena enotedenskega oddiha v Old Town Apartments je 3.150 evrov. Strogi center je le streljaj stran, prva plaža pa pol kilometra.

apartmaji booking
Zajem zaslona

ZADAR

Pogledali smo še stanje v Zadru. Najcenejši apartma, ki nam ga predlaga Booking, je apartma Marika in stane 595 evrov. V ceno je vključena tudi uporaba vrta in žara, eden od družinskih članov pa bo moral spati na raztegljivem kavču. Velika pomanjkljivost je tudi, da je plaža oddaljena kar 2,8 kilometra.

200 metrov več boste morali prehoditi, če izberete apartma Zadar VII. Ta je sodeč po Bookingu najbolje ocenjena nastanitev po najboljši ceni, en teden počitnic za štiričlansko družino stane 760 evrov.

Najboljšo oceno ima luksuzna nastanitev Shell Luxury Residences with Pool and Whirlpool. Prav jacuzzi in bazen apartmaju dvigujeta ceno, saj stane kar 4.152 evrov za sedem dni, plaža pa je oddaljena slab kilometer.

apartmaji booking
Zajem zaslona

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.