Manj znani grški otoki: cenejši, a čarobni

Potovanja 26. Mar 202314:36 0 komentarjev
otok, peščena plaža, Grčija, Lemnos
Profimedia

Sonce, morje, borovci in pesek. Otoške destinacije so pogosto najbolj čarobni dopusti in tudi najdražji. Grčija ima okoli 200 naseljenih otokov, med njimi pa so tudi takšni, na katerih si lahko sanjski dopust privoščite za precej manj denarja kot na znanih otokih.

Ob sanjarjenju o dopustu se marsikomu v misli naslikajo čarobne plaže. Enako hitro se lahko sanje razblinijo, ko začnemo preračunavati cene. Grčija ima veliko otokov, ki med turisti niso znani, posledično pa so cene na njih bolj dostopne. Srbski medij Nova.rs. izpostavlja tri manj znane idilične otočke, kjer so cene prenočišč izdatno nižje kot na večjih in bolj priljubljenih otokih. 

Agistri je otok, ki ga lahko prehodite v nekaj dneh, navdušuje pa s čudovitimi plažami in nizkimi cenami, piše portal. Velika večina hotelov, apartmajev, restavracij, barov in plaž je v mestu Skala, kjer je tudi glavno pristanišče za trajekte, ki večkrat dnevno prihajajo z drugih otokov. Po celotni dolžini mesta se razteza peščena plaža s plitvo vodo, zato je otok idealna destinacija za družine z otroki. Čeprav se na otroku najdejo čudoviti hoteli, so apartmaji na spletni platformi AirBnb na voljo že od 27 evrov na noč. Otok je sicer bolj priljubljen med ljubitelji narave in znan po kampiranju. Najboljši kampi so na plaži Gragonera, Skliri in Halikiada.

otok Agistri, Grčija
Profimedia

Otok Limnos v severnem Egejskem morju je osmi največji grški otok. Čudovito obzidje stare trdnjave otoškim prizorom daje pridih mogočnosti, sanjske plaže brez veliko turistov in glasne glasbe pa pridih romantike. Limnos je zato primerna destinacija za družinski dopust. V bližini so otoki Lezbos, Samotraki in Thassos, kamor se lahko odpravite na izlet. Avtorica članka svetuje nastanitev v Mirni, kjer so tudi najlepše plaže.

V bližini mesta Nea Koutali je plaža Nevgati, ki velja za eno najdaljših plaž v Egejskem morju, znana pa je po drobnem belem pesku. Ker na njej ni veliko obiskovalcev, je tiha in mirna, zato pa odlična za počitek in uživanje. Druga najbolj priljubljena plaža na otoku je Moudros, ki se nahaja na vetrovni strani otoka, zato je primerna za razne vodne športe. Na njej je veliko restavracij, barov in izposojevalnic športne opreme. Prenočišča v vilah stanejo okoli 30 evrov na noč.

peščena plaža, otok Limnos, Grčija peščena plaža, otok Limnos, Grčija
Profimedia
otok Limnos, Gčija otok Limnos, Gčija
Profimedia
otok Skiros otok Skiros
Profimedia
otok Lemnos, Grčija, trdnjava otok Lemnos, Grčija, trdnjava
Profimedia
otok Skiros Gčrija otok Skiros Gčrija
Profimedia
freska, otok Skiros, Grčija, Troja, Ahil freska, otok Skiros, Grčija, Troja, Ahil
Profimedia
otok Skiros, Grčija otok Skiros, Grčija
Prodimedia

Skiros je hribovit otoček, poln zgodovine in mitologije, na katerem se lahko od plaže do plaže kar sprehodite. Med najlepšimi plažami so izpostavljene Molos, Aspu, Kira Panaja in Aherunes. Razgibano površje, borov gozd, peščene plaže, slikovite uvale …. ta otoček ima vse, piše Nova.rs. Domačini Skirosa se preživljajo z živinorejo, zato je na otoku veliko priložnosti za degustacije raznih sirov ali mesa. Prenočišča so na tem otoku na voljo že od 45 evrov na noč.

Na 179 metrov visoki vzpetini stoji grad Skiros. Sprva je tam stala dnevna akropola – svetišče, ki so ga pozneje spremenili v grad. Legenda pravi, da se je  prav na tem otoku, na dvoru kralja Likomedesa, ki je zahrbtno ubil ostarelega grškega junaka Tezeja, skrival tudi Ahil, preoblečen v žensko. Na Skiros ga je poslal njegov oče, da bi se izognil trojanski vojni, a ga je Odisej našel in ga odpeljal v Trojo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!