Med najboljšimi plažami v Evropi tudi šest hrvaških

Potovanja 17. Apr 202418:36 2 komentarja
Plaža La Concha v Španiji
Plaža La Concha v Španiji je bila izbrana za najboljšo v Evropi. (Foto: PROFIMEDIA)

Španija je s skoraj tretjino plaž na seznamu najboljših poletnih destinacij. Med najboljših sto plaž je tudi šest hrvaških. Slovenija se na ta seznam ni uvrstila.

Priljubljena spletna stran za oddihe BookRetreats je objavila poročilo o najboljših destinacijah za letošnji poletni oddih. V njem so prečesali najbolj priljubljene obalne kotičke šestnajstih evropskih držav in jih uvrstili na seznam najboljših sto plaž v Evropi glede na to, kaj popotniki najbolj cenijo.

Pri plažah so ocenjevali priljubljenost, vreme, varnost, dostopnost in kakovost vode. Za destinacije z najboljšo kakovostjo vode so se izkazale plaže v Grčiji, na Cipru in Hrvaškem, za ljubitelje sončenja pa naj bi bile posebej ugodne italijanske plaže. Za najbolj varne so ocenili irske, danske in portugalske.

Španija je najboljša vsestranska poletna destinacija

Zaradi sanjskih plaž, čistega morja in dobrih pogojev za ljubitelje sončenja se je Španija od 16 evropskih držav izkazala za najboljšo poletno destinacijo. Na seznam se je uvrstilo 23 španskih plaž.

Plaža Cala Comte, Ibiza, Španija
Plaža Cala Comte na Ibizi se je povzpela na četrto mesto. (Foto: PROFIMEDIA)

Prvo mesto s Španijo si po številu plaž, ki so se uvrstile na seznam, deli Portugalska, za njima pa ne zaostaja veliko niti Grčija z 21 plažami.

Slovenija se na ta seznam ni uvrstila. Se pa pogosto uvršča na podobne sezname najboljših plaž. Nedavno je tako portal BeachAtlas Blejsko jezero uvrstil med sto najlepših plaž na svetu.

Hrvaška na seznamu s šestimi plažami

Na seznamu stotih najboljših plaž se šestkrat pojavijo tudi hrvaške plaže, in sicer: plaža Pasjača v osrčju Konavala, primoštenska Mala Raduča, Galebove stene v Pulju, Oprna na Krku, plaža Punta Rata na Makarski rivieri in plaža Ručica na Pagu.

Vse so prepoznali kot idealna mesta za ljubitelje čistega morja in kopanja.

Plaža Mala Raduča, Primošten, Hrvaška
Plaža Mala Raduča v Primoštenu je osvojila deveto mesto. (Foto: PROFIMEDIA)

“Hrvaške ne smemo zanemariti. S temi idiličnimi plažami lahko zadovoljijo veliko potreb marsikaterega turista,” so še zapisali na BookRetreats.

Dobro se je odrezala tudi slovenska zahodna soseda – na seznamu je končalo kar 17 italijanskih plaž.

Spodaj objavljamo seznam 25 najboljših evropskih plaž 2024 po izboru BookRetreats:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje