Po Sloveniji spet nevihte: spremljajte, kako se premikajo

Slovenija 17. Apr 202418:08 0 komentarjev
Oblak
Foto: Uroš Kokol/N1

Dan po prehodu vremenske fronte in izraziti ohladitvi po Sloveniji znova nastajajo nevihte, ki so nekaterim krajem postregle tudi s sodro. Spremljajte radarsko sliko padavin.

Ozračje se tudi dan po rekordni ohladitvi, ki je številnim predelom Slovenije prinesla aprilski sneg, ni povsem umirilo.

Ponekod po državi znova dežuje, krajevno pa nastajajo tudi nevihte.

Te so popoldne prešle dele Goriške in Zasavja, iz Prekmurja pa poročajo tudi o sodri oziroma drobni toči. Kot so zapisali na profilu Neurje.si, so ledena zrna posledice pustila tudi na sadnem drevju. Nevihte so pozno popoldne nastajale tudi nad Dolenjsko, Štajersko in Prlekijo.

Kako se nevihte premikajo, lahko preverite na spodnji radarski sliki padavin.

(Če se vam radarska slika ne prikaže, jo lahko pogledate na spletnih straneh agencije za okolje.)

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako pozimi to ob 8.00 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!