Nemka rezervirala dopust v Istri, ostala pa brez denarja in apartmaja

Potovanja 02. Jul 202306:31 0 komentarjev
Medulin, Istra
PROFIMEDIA

Puljska policija preiskuje primer goljufije v Medulinu. 34-letna Nemka je našla apartma v Medulinu, plačala nekaj sto evrov za rezervacijo nastanitve, nato pa ob prihodu ugotovila, da ženska, s katero se je dogovarjala za dopust, ne obstaja.

34-letnica iz Nemčije je namestitev za dopust v Medulinu našla marca na družbenem omrežju. Za rezervacijo apartmaja je plačala nekaj sto evrov varščine, nato pa je 24. junija ob prihodu na naslov, kjer naj bi bilo stanovanje, ugotovila, da ženska, s katero se je dogovarjala za nastanitev, ne obstaja. Primer zdaj preiskuje puljska policija.

Istrska policijska uprava občane ob tem opozarja na previdnost pri najemanju apartmajev ali počitniških hiš preko interneta.

“Občanom svetujemo, da so pozorni na to, katere oglase in spletne strani uporabljajo za iskanje namestitev. Preverijo naj, ali za določeno nastanitev obstajajo ocene uporabnikov”, so zapisali. Najbolj pomembno pa je, da oseba, ki oddaja apartma ali kakršnokoli drugo turistično namestitev, gostom sporoči svoje ime in priimek, ti podatki pa se morajo ujemati z vsemi oglasi oziroma promocijskimi materiali na družbenih omrežjih oziroma spletnih straneh.

Tudi na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT opozarjajo na spletno prevaro, s katero poskušajo goljufi pridobiti številko kreditne kartice uporabnikov določenih spletnih platform in jih tako okrasti. V zadnji takšni prevari je šlo prav za ponujanje luksuzne nastanitve po izjemno ugodni ceni na platformi Booking. Moto naj bo: “Če se ponudba zdi predobra, da bi bila resnična, običajno tudi je.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!