Nič več rezervacije prostora na plaži, na Pagu so šli v akcijo

Potovanja 30. Jul 202319:33 3 komentarji
Kolan
Općina Kolan/Facebook

Zdi se, da so na Hrvaškem začeli vojno proti tistim turistom, ki si s puščanjem brisač in drugih stvari želijo zagotoviti boljše mesto na plaži. Akcijo odstranjevanja osebnih predmetov so pred dnevi izvedli na Pagu.

Občina Kolan na obleganem hrvaškem otoku Pag je pred dnevi izvedla akcijo odstranjevanja predmetov, ki so jih v želji po rezervaciji boljšega mesta na plaži pustili turisti. Na tovornjaku občinskega komunalnega podjetja so tako končale brisače, napihljive blazine, zložljivi stoli in celo ležalniki.

Kot so zapisali na občinski Facebook strani, so v Kolanu takšno akcijo izvedli že lani. In kot kaže, so se turisti v tem času nekaj naučili, saj so letos na plaži pobrali manj predmetov.

Ti seveda ne romajo v smeti. Turisti jih lahko prevzamejo na enem od mestnih igrišč.

Kolan
Općina Kolan/Facebook

Podobne nabirke se v zadnjih letih dogajajo tudi drugod vzdolž hrvaške obale. Pred časom so tako komunalni delavci zgodaj zjutraj pobirali brisače s plaže v dalmatinskem mestu Gradac. Povsod želijo namreč izkoreniniti navado ljudi, ki si s puščanjem brisač, blazin in stolov skušajo rezervirati udobnejši košček plaže.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje