Prihaja novost za vse obiskovalce priljubljene italijanske znamenitosti

Magazin 24. Apr 202417:00 0 komentarjev
Vas Vernazza
Foto: PROFIMEDIA

Vsi, ki bodo med prihajajočimi prazniki obiskali Cinque Terre, bodo na zahodni ligurski obali pričakala nova pravila.

Na strmi pohodniški poti, ki vodi po priljubljeni turistični destinaciji Cinque Terre, so se oblasti množičnemu turizmu odločile zoperstaviti z enosmerno ureditvijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Ta bo v veljavi od četrtka do 1. maja, ko zaradi praznikov pričakujejo povečan naval turistov.

Razgledi in slikovite vasice, zgrajene ob strmih pečinah, ki se spuščajo proti morju, so v zadnjih letih privabile toliko turistov, da se je nacionalni park Cinque Terre odločil sprejeti ukrepe za uravnavanje pretoka obiskovalcev.

Od četrtka do 1. maja bo tako na odseku med vasema Monterossa in Vernazza na eni najbolj priljubljenih pohodniških poti Sentiero Verde Azzurro (Zelenomodra pot) od 9. do 14. ure urejen enosmerni promet. Te dni se namreč zaradi praznikov pričakuje posebej velik naval turistov. Enosmerni sistem so sicer preizkusili že lani.

Povrhu bo osebje parka na vhodu v Monterosso pregledovalo, če imajo obiskovalci na sebi primerno obutev za hojo po strmih poteh. V primeru povečanega števila pohodnikov pa jih bodo preusmerjali na druge poti, navaja APA.

Ukrepe za soočanje s trumami turistov so lani sprejele tudi oblasti v Benetkah, ki so se odločile za uvedbo vstopnic za dnevne turiste. Letos bodo vstopnino med 8. in 16. uro zaračunavali skupno 29 dni, in sicer med četrtkom in 5. majem ter vse vikende do 14. julija. Izjemi bosta 1. in 2. junij, ko v Italiji obeležujejo dan republike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!