Razočarana avstralska zakonca: Hrvaška nama je bila všeč, nato sva najela taksi

Potovanja 29. Sep 202305:45 4 komentarji
Split, Hrvaška, Dalmacija, Jadran
Foto: PROFIMEDIA

Tik pred koncem dopusta na Hrvaškem se je avstralskima zakoncema zgodil neljub dogodek, zaradi katerega je njuno navdušenje nad Hrvaško malce splahnelo.

Tim Leishman in njegova žena sta na dopust k našim južnim sosedom pripotovala z drugega konca sveta, iz Brisbana v Avstraliji.

Kot piše hrvaška Slobodna Dalmacija, sta bila nad Hrvaško navdušena, prav tako nad Splitom. In ko sta že mislila, da bosta dopustniško destinacijo lahko samo hvalila, se jima je dogodil neljub dogodek, za katerega pravita, da je bil edina negativna izkušnja.

V Splitu sta želela obiskati nakupovalni center, zato sta sedla v taksi. In to obžalovala. Vožnja, dolga približno 4,5 kilometra, od središča mesta do nakupovalnega centra, ju je stala – 65 evrov! Tim je svojo izkušnjo delil na Facebooku, v skupini Split Croatia Travel 2023/2024, da bi tako opozoril ostale “naivneže”, da ne bi doživeli enakega ropa, piše dalmatinski časnik.

“Pravkar sva zapustila prekrasno Hrvaško. Tu nama je bilo všeč, vendar imava majhen nasvet – rezervirajte Uber, ne zanašajte se na taksije, še posebej če vam računajo po kilometru. V Splitu sva plačala 65 evrov za vožnjo, za katero sva dan prej, ko sva se peljala z Uberjem, plačala 6,5 evra. Upava, da bo to nekomu prihranilo nekaj denarja, ki ga bo lahko porabil za kaj drugega. Uživajte v svojih potovanjih!” je zapisal v objavi.

Facebook, objava, Tim Leishman,
FACEBOOK (zajem zaslona)

Časniku je Tim razodel še nekaj podrobnosti drago plačane vožnje. “Vožnja je trajala kakšnih 15 do 20 minut. Na žalost sva plačala z gotovino, računa pa nisva zahtevala. Vožnja z Uberjem je bila precej hitrejša in imel sem občutek, da naju je taksist nalašč vozil po daljši poti, čeprav tega ne morem trditi, ker se v vašem mestu ne znajdem,” je povedal Tim.

“Takoj ko je zahteval 65 evrov, sva vedela, da naju je prevaral samo zato, ker sva turista,” je povedal Tim in dodal, da sta zahtevani znesek plačala, ker nista hotela narediti scene.

“Še zdaleč nisva bogata, a ta znesek vseeno ni bil ’konec sveta’. Škoda je le, da obstajajo ljudje, ki tako z lahkoto izkoriščajo druge. Po naključju sva ga ponovno srečala ravno takrat, ko sva s prtljago zapuščala hotel. Očitno naju ni prepoznal in nama je spet ponudil vožnjo. Rekel sem mu, da bi ga lahko bilo sram, on in še nekaj drugih voznikov pa so se začeli smejati, kar me je prizadelo. Odločil sem se, da bom v bližnjem lokalu popil kavo, in neki starejši par mi je uspelo rešiti, še preden bi vstopil v njegov taksi. Pritekel sem do zakoncev in jima dejal, da jima bo taksist veliko zaračunal in naj raje vzameta Uber.

Ko so vozniki ugotovili, da jih opazujem, se mi zdi, da so nehali goljufati, so pa kar najprej gledali, ali sem še v lokalu. Ko sva bila pri vas, sva bila velikodušna z napitninami in tudi taksistu bi jo dala, če bi se do naju vedel človeško,” je poudaril Tim.