Se želite izogniti poletni vročini? To so tri idealne počitniške destinacije

Potovanja 19. Jun 202418:27 0 komentarjev
Helsinki, Finska
Helsinki (Foto: PROFIMEDIA)

Ne glede na to, ali gre za kopanje v Baltskem morju ali kosilo na prostem nad polarnim krogom, bodo temperature na višjih zemljepisnih širinah v poletnih mesecih zagotovo izjemno prijetne.

Britanski medij Independent je izbral tri kraje, v katerih se lahko izognete poletni vročini.

Helsinki, Finska
Helsinki (Foto: PROFIMEDIA)

Helsinki na Finskem

V eni “najbolj kul” evropskih mestnih destinacij Helsinkih so poletja dovolj topla, da lahko čas preživite na enem od številnih otokov arhipelaga, ki v teh mesecih kar prekipevajo od življenja.

Pojdite na otok Lonna, ki je od mestnega trga oddaljen le deset minut vožnje s trajektom. Tam boste lahko iz vroče finske savne skočili naravnost v osvežujoče morje. Dlje proti jugu je Pihlajasaari z mnogimi skalnatimi pečinami, postajami za peko na žaru in čudovitimi potmi za sprehode v naravi, poroča Independent. Mesto ima tudi več restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

Nacionalni park Nuuksio, ki je oddaljen 40 minut vožnje od mesta, ima številne pohodniške poti in čista jezera za ohladitev.

Bodo, Norveška
Bodo (Foto: PROFIMEDIA)

Bodo na Norveškem

To hitro rastoče severno norveško mesto, ki je bilo leta 2024 imenovano za evropsko prestolnico kulture, združuje urbane znamenitosti z enostavnim dostopom do naravnih čudes, zaradi česar je to eden od najslikovitejših krajev na svetu.

Leži nad arktičnim krogom na polotoku med dvema fjordoma in je na idealni lokaciji za doživljanje polnočnega sonca, bodisi na pohodu, poznem nočnem plavanju ali igri golfa.

Lahko se ohladite z vožnjo z ladjico do Saltstraumena, najmočnejšega vrtinca na svetu, kjer se 400 milijonov kubičnih metrov vode preliva skozi ozko ožino, ali pa se podate na izlet do enega najbolj dostopnih evropskih ledenikov Svartisen.

V okviru kulturnega programa Bodo 2024 se bo v mestu zvrstilo več kot tisoč predstav, koncertov, likovnih razstav in drugih dogodkov.

Stockholm, Švedska
Stockholm (Foto: PROFIMEDIA)

Stockholm na Švedskem

Ni veliko prestolnic, v katerih je mogoče združiti vse ugodnosti velemestnega življenja z užitkom v naravi. Med njimi je tudi stockholmski arhipelag, ki ga sestavlja več kot 30 tisoč otokov in pokriva površino več kot 1.700 kvadratnih kilometrov.

Zapeljite se s kajakom po mirni vodi ali se sprostite v savni na vodi in se približajte naravi v eni od lesenih ekoloških koč v Lidö Värdshusu. Kmalu bodo tam odprli novo pešpot. Ta bo del poti, ki prečka 22 otokov od severa proti jugu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!