Skrivnostna italijanska “vasica, ki je ni” – do nje pridejo le najvztrajnejši

Potovanja 17. Mar 202308:45 0 komentarjev
Furore
PROFIMEDIA

Amalfijska obala na jug Italije vabi številne turiste. Modro morje, slikoviti razgledi in občutek pristnosti namreč marsikoga očarajo. Vse to ponuja tudi skrita vasica Furore v bližini Salerna, ki jo krasi čudovit sinjemoder zaliv.

Italijanska južna obala v okolici Amalfija že sama po sebi velja za eno najlepših na svetu. Pravi dragulj amalfijske obale pa je vasica Furore v bližini Salerna.

Zaradi svoje majhnosti in skrite lege se je Furoreja oprijelo ime “vasica, ki je ni”. Hiše, ki jih zaradi nevpadljive barve fasad hitro prezreš, namreč stojijo na strmem pobočju. Do njih pa lahko po dolgem stopnišču pridejo le najvztrajnejši. Mediji poročajo, da nevpadljive hiše vsako leto odenejo v živahne barve, da so vidne od daleč, tako pa v vasico privabijo še več turistov.

Obiskovalci se lahko spustijo tudi do zaliva, ki leži pod vasjo. Mnogi mu rečejo kar fjord, saj se modro morje zajeda globoko v notranjost. Prav ta fjord pa očara večino turistov in jih prepriča, da malo vasico obiščejo. Zaliv obdajata mogočni skalni steni, nad njim se slikovito vije most, za njim pa se pogled odpre na prostrano morje.

Furore Furore
PROFIMEDIA
Furore Furore
PROFIMEDIA
Furore Furore
PROFIMEDIA
Furore Furore
PROFIMEDIA
Furore Furore
PROFIMEDIA

Na koncu zaliva je kamnita plaža, ki v poletnih mesecih privabi številne kopalce.

Ti lahko ob osvežitvi v bistrem južnoitalijanskem morju v vasici obiščejo še tri lepo poslikane cerkvice in raziščejo okoliške sprehajalne poti.

Lepoto Furoreja so prepoznali tudi v tujini, saj so ga leta 1997 skupaj z ostalimi kraji ob amalfijski obali uvrstili na Unescov seznam svetovne dediščine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!