Sloviti Vogue v naši bližini odkril pokrajino, “lepšo od Toskane”

Potovanja 23. Feb 202313:14
vinograd, Hrvaška, Istra
PROFIMEDIA

Ugledna ameriška revija Vogue se je razpisala o naših južnih sosedih. Istro je označila za boljšo različico Toskane v Italiji.

Ameriška revija Vogue se je v eni od zadnjih številk razpisala o hrvaški Istri. V članku “Toskana, umakni se – zakaj bi morali biti turisti pozorni na Hrvaško” je navedla več razlogov za obisk, kot glavnega pa je izpostavila vino.

Kot piše, Hrvaška poleg prostranih plaž in zgodovinskih mest, zaradi katerih so južni sosedi priljubljena poletna destinacija, ponuja kulinarična doživetja, med drugim ima prostrane sto let stare vinograde in oljčne nasade.

Lani je Hrvaška osvojila laskave vinske nagrade Decanter World Wine Awards, vinarji so prejeli tri platinasta in 16 zlatih medalj, kar je spodbudilo še večje zanimanje za butična vina, piše Nova.rs.

Ob tem razcvetu vinarstva sta nova generacija dizajnersko naprednih hotelov in sodobna infrastruktura olajšali bivanje v štirih glavnih hrvaških vinskih regijah, dve sta celo ob obali. Vogue med destinacije za ljubitelje vina izpostavlja Konavle, Istro in Pelješac.

Novinarka ameriške revije se je razpisala tudi o slapovih, pohodniških poteh, idiličnih mestih in družinskih kmetijah. Zaradi valovitih gričev, ki so porasli z oljkami, vinogradi in gozdovi, kjer lahko najdemo tartufe, pa je Istro označila za boljšo različico Toskane. 

Zaradi svoje lege je Istra že od nekdaj povezovala Sredozemlje s celinskim delom države. Prav zaradi tega so se na najboljši način združile različne kulture, kar ponuja pestrost in bogastvo gastronomske ponudbe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.