Zaradi napake EasyJet Britancu za 10 let prepovedal letenje

Potovanja 12. Jun 202317:22 0 komentarjev
EasyJet Airbus A319, letalo, nizkocenovni prevoznik
PROFIMEDIA

Letalska družba je 21-letnika zamenjala z drugim moškim z enakim imenom in celo datumom rojstva.

Ko je 21-letni Kieran Harris iz Cheshira pred kratkim diplomiral, se je skupaj s prijatelji veselil počitnic konec maja v Alicanteju v Španiji. Na spletu je eden od njegovih prijateljev rezerviral prenočišča in sedeže na letalu nizkocenovnega letalskega prevoznika EasyJet.

Dan pred poletom pa je po elektronski pošti dobil obvestilo, da je eden od potnikov, za katere je rezerviral sedeže, Kieran Harris, na črni listi letalske družbe in da ima desetletno prepoved letenja z EasyJetom – do marca 2031. Prijatelj je Harrisa takoj poklical in mu povedal za sporočilo. Ta je bil popolnoma presenečen, saj ni vedel ničesar ne o prepovedi ne vzrokih zanjo.

Kot poročajo britanski mediji, so pri EasyJetu 21-letnika zamenjali z moškim, ki ima ne le enako ime, ampak tudi rojstni datum. Njegov soimenjak si je desetletno prepoved letenja z nizkocenovnim letalskim prevoznikom prislužil, ker se je leta 2021 na nekem poletu “vedel agresivno in žaljivo”, zaradi česar je bil obsojen na 12 tednov zaporne kazni.

Konec dober, vse dobro

“Zelo sem bil šokiran,” je Harris dejal za britanski časopis Mirror.

Najbolj ga je presenetilo, da je EasyJet prijatelja o odpovedi rezervacije obvestil le dan pred poletom, ki je bil načrtovan za 25. maj. “Počitnice smo rezervirali en mesec vnaprej, tudi letalske karte več kot en teden prej, tako da so imeli na razpolago precej več časa, da bi nas lahko obvestili o odpovedi,” je dejal. Dodal je, da so nastalo težavo uspešno razrešili, potem ko je letalska družba zahtevala sliko iz njegovega potnega lista, ki bi potrdila njegovo identiteto. Vendar je za to porabil veliko časa in vse skupaj razrešil le nekaj ur pred poletom. “Zaradi neverjetno stresne izkušnje je manj verjetno, da bom v prihodnosti želel leteti z EasyJetom,” je še povedal Harris.

Tiskovni predstavnik EasyJeta je za časnik The Independent dogodek potrdil in dejal, da družba dogodek obžaluje. “Odločitev smo sprejeli v dobri veri, saj ima gospod Harris isto ime in datum rojstva in je letel iz iste regije Združenega kraljestva kot potnik, ki smo ga pred tem izključili zaradi resnega prekrška na letalu,” je povedal. “Razumemo frustracije, ki jih je to povzročilo, zato je naša ekipa v stiku z njim in mu bo zaradi njegove izkušnje ponudila gesto dobre volje,” je še dodal, a ni natančneje razložil, kaj naj bi ta gesta bila, prav tako ne, zakaj so o odpovedi rezervacije naročnika obvestili tako pozno.

Zaradi imena so mu v stanovanje vdrli tudi specialci

Zaplet z EasyJetom pa ni bil edini, ki ga je Kieran Harris doživel zaradi svojega imena.

Njegova mama Sheena je za Mirror povedala, da so pred enim letom v zgodnjih jutranjih urah pred vhodna vrata prišli policisti. “Vdrli so v hišo, njegovo spalnico in ga prisilili, da je šel z njimi,” je povedala. Ko pa so ugotovili, da niso prišli po pravega Kierana Harrisa, so se umaknili in se opravičili. “Pojasnili so mu, da obstaja še nekdo drug z njegovim imenom in z istim datumom rojstva, ki živi na severozahodu, in ta oseba je storila nekakšen zločin,” je povedala Sheena. “Razmišljati začenjam o pravnem nasvetu,” je še dodal Kieran Harris. “Če bi EasyJet napačne podatke delil z drugimi družbami, bi mi to lahko povzročilo precej resne težave,” je dejal in dodal, da je razmišljal, da bi si spremenil ime.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!