Znana blogerka sredi zime obiskala Kredarico: “Luksuzen penthaus nad Slovenijo”

Potovanja 07. Apr 202420:33 6 komentarjev
Kredarica Eva Zu Beck
Foto: BBC/posnetek zaslona

Popotniška blogerka Eva zu Beck, znana po svojih avanturističnih solo potovanjih, je z ekipo BBC sredi zime obiskala slovenske planinske koče. S helikopterjem Slovenske vojske se je povzpela na Kredarico in spoznala delo meteorologov.

Znana popotniška blogerka Eva zu Beck je z ekipo britanskega BBC sredi zime obiskala Slovenijo. V posnetku, objavljenem na spletni strani britanske televizije, najprej obišče Erjavčevo kočo na Vršiču. Oskrbnik planinske koče ji je predstavil svoje delo in pojasnil, da jih sem in tja čez zimo obilna snežna pošiljka tudi odreže od preostalega sveta. Najdlje je tako na Vršiču ostal ujet en mesec. “Hkrati se počutiš odrezanega od sveta, a je tudi lepo,” je opisal.

Nato je s helikopterjem Slovenske vojske obiskala najvišje ležečo planinsko kočo pri nas. Na Kredarico je vojska dostavila odeje, hrano, pijačo in nekatere druge potrebščine. Meteorolog agencije za okolje je Evi zu Beck razkazal svoje domovanje. Povedal je tudi, da so za novo leto gostili dva kolega. Po njegovih besedah je najtežje na Kredarici, ko piha močan veter in sneži ali pa takrat, ko je tako mrzlo, da mora iti spat v bundi. Blogerka pa je ocenila, da je Kredarica “luksuzen penthaus nad Slovenijo”.

Eva zu Beck v sloveniji
Foto: BBC/posnetek zaslona

S pilotom vojaškega helikopterja je spregovorila tudi o nevarnosti obiskovanja gor, zlasti pozimi. Pilot je opozoril, da število nesreč in reševanj narašča. “Razmere so nevarne, potrebno je veliko znanja,” ji je povedal.

BBC-jeva ekipa pa je v Sloveniji raziskovala tudi, zakaj je smučanje poceni in ali lahko osvojijo tekmovanje v gradnji gradov kralja Matjaža.

Poljska blogerka, ki ji je uradno ime Ewa Bianka Zubek, je pred petimi leti pustila službo v Londonu in svoje življenje posvetila potovanjem. Sama je obiskala Pakistan, Nepal, Sirijo, Oman, Jemen, Iran, Savdsko Arabijo, Irak in Afganistan, svoje izkušnje pa je z gledalci delila na YouTubu. Z navdihujočimi podvigi je ujela pozornost več kot 3,9 milijona gledalcev.

Posnetek njenega obiska v slovenskih gorah je dostopen tukaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje