Pozabite na mat nohte, to je nov trend manikire, ki bo zaznamoval zimo

Magazin 10. Dec 202216:00
Manikira
Profimedia

To jesen mat laki za nohte izgubljajo veljavo. Kaj je zdaj na dnevnem redu? Izjemen, sijoč lak, ki bo za našo jesensko in zimsko manikiro zapisal novo elegantno zgodbo. Potrebujete navdih?

Ko se vreme začne spreminjati in prehajati v temno jesen in sivo zimo, opazimo, da si želimo ustvariti prijetnejše okolje na vseh področjih življenja. To pomeni, da prilagodimo svojo garderobo, način opremljanja doma in celo barve nohtov, ki jih obožujemo. Navdih pogosto poiščemo v naravi in s spreminjanjem barv listja je to popoln letni čas za to. Jesen nas spominja na zemeljske nevtralne odtenke, kot so tonske rjave barve, in večerno jesensko nebo z nočno modrino.

Olivno zelena, krvavo rdeča, terakota, čokoladno rjava … Če so modni laki za jesen-zimo 2022/23 že nekaj tednov na naših nohtih, pa eno vprašanje ostaja brez odgovora za vse ljubitelje manikire: kakšen zaključek naj izberemo? Mat ali sijaj? Zdi se, da se je trend že uveljavil, zlasti na družbenih omrežjih Instagram in Tik Tok: “patentni nohti”. Ta stil, ki je v porastu, v francoščini dobesedno pomeni “lakirani nohti”. In s tem mislimo, da so lakirani kot naši najljubši lakirani čevlji. Pozabite na mat nohte (ki so bili zelo modni lansko jesen) in naredite prostor sijočim, bleščečim nohtom.

Za vsako čudovito damo, ki rada pokaže popolnost od nog do glave, so urejeni in sijoči nohti enako pomembni kot popolna obleka, ličenje, obutev ali nakit. In kako naj bi bili videti ti čudovito sijoči lakirani nohti?

Nič ne more biti lažje, če želite sprejeti trend sijočih nohtov. Po nanosu zaščitne podlage in izbranega laka za nohte (ki ga to sezono raje izberete navadnega) preprosto nanesite prozoren in sijoč vrhnji lak. Lahko se odločite tudi za vrhnji premaz z “gel učinkom” in izjemno sijajnim zaključkom. Niti pretanka niti predebela plast bo omogočila, da se material poleg lakiranja bolje obdrži na nohtih. Manikira, ki jo lahko naredite tako doma – s poltrajnim lakom za nohte ali brez njega – kot tudi v salonu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.