Prelepa ljubezenska zgodba: Igralec Peter Dinklage in njegova žena Erica

Magazin 04. Feb 202208:00 0 komentarjev
Peter Dinklage
Profimedia

Peter Dinklage je trenutno glavna zvezda glasbene drame Cyrano, ki bo 24. februarja doživela premiero tudi v slovenskih kino dvoranah. Brezčasna zgodba govori o ljubezenskem trikotniku, v katerem so ujeti dekle in dva moška, ki se oba borita za njeno srce. A zanimiv zvezdnik ima tudi svojo prelepo ljubezensko zgodbo, saj uživa v trdnem zakonu, ki traja že 17 let.

Človek pred svojim časom, Cyrano de Bergerac, ki ga odlično igra Peter Dinklage, zna zaslepiti bodisi z ostrimi besedami bodisi z brilijantno igro z mečem v dvoboju. Ker je prepričan, da zaradi svojega videza ni vreden ljubezni svoje predane prijateljice, žareče Roxanne, igra jo Haley Bennett, ji Cyrano svojih čustev še ni izlil – in Roxanne se je na prvi pogled zaljubila v Christiana, lepega Kelvina Harrisona. Slednjemu Cyrano pomaga, da bi osvojil njeno srce, in namesto njega piše ljubezenska pisma …

17 let zakonske sreče

Tudi Peter se zdi človek pred svojim časom, ki je osvojil svet, obseden z lepoto – Hollywood -, ter postal najbolj slaven zvezdnik z dvarfizmom na svetu. In igralec se tudi ni ustrašil velike ljubezni, ki jo je začutil do lepe Erice Schmidt. Par tako že 17 let uživa v zakonu, Peter pa je ženo menda, podobno kot Cyrano, osvojil s šarmom, smislom za humor in lepo osebnostjo.

52-letnik iz New Yerseja, ki v višino meri le 132 centimetrov, in Erica Schmidt, direktorica manjšega gledališča, sta s svojo ljubeznijo razbila številne tabuje in imata enega najbolj trdnih zakonov v Hollywoodu. V zakonu sta se jima rodili tudi dve hčerki, zdaj stari 11 in 5 let, a zvezdnik svojo družino skrbno skriva pred radovednimi očmi javnosti in medijev. Peter in Erica sta se poročila leta 2005, skupaj se pojavljata na številnih dogodkih, a o svojem zakonu ne govorita.

Peter Dinklage
Profimedia

Smisel za humor

Peter, ki je za vlogo Tyriona v teve seriji Igra prestolov dobil zlati globus in nagrado emmy, je pred leti za medije povedal: ”Ko sem bil mlajši, sem bil seveda grozno zamorjen zaradi majhne rasti. Bil sem omejen, veliko stvari nisem mogel početi. A bolj je človek star, bolj mu je jasno, da mora imeti smisel za humor. Spoznal sem, da moja rast v resnici ni tak problem, tudi me ne moti več, če me ljudje gledajo. Nevljudno buljenje je problem drugih, ne moj.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!