Prenova za 130 evrov: kako je stara kuhinja zasijala kot nova

Magazin 04. Nov 202205:30 2 komentarja
kuhinja
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

Ker je Mirna Hrkač iz Splita v zadnjem letu povsem naključno odkrila svojo ljubezen do notranjega opremanja, je postopoma, korak za korakom, naredila popolno preobrazbo svojega stanovanja. Preureditev kuhinje je bila njen največji izziv, a rezultat je izjemen.

“S spremljanjem Instagrama in raznih oddaj o interierju sem sprostila svojo kreativnost, vsrkavala nova znanja, a na koncu vsemu dala svoj osebni pridih. Ko sem se odločila za prenovo kuhinje, sem vedela, da si želim belo barvo, želela pa sem tudi nekaj drugačnega na omaricah, da ne bi bilo monotono. Tako sem prišla na idejo, da uporabim dekorativni stiropor,” razkriva Mirna Hrkač.

kuhinja
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

Sama kuhinja brez jedilnice meri približno osem kvadratnih metrov in je stara 11 let. Narejena je bila po meri, zato so bile omarice še vedno v zelo dobrem stanju in jih ni bilo treba menjati. Ko se je odločila, kakšne barve in okrasne dodatke želi, je začela nabavljati materiale. Kupila je okrasno folijo, zlate ročaje in okrasni stiropor.

kuhinja
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

Prvi korak je bila odstranitev vrat omaric. Mirna jih je dobro očistila, nato pa nanje nalepila okrasno folijo, izmerila dolžino vrat in novih ročajev ter zvrtala nove luknje. Čisto na koncu je določila še velikost okrasnega stiropora in ga nalepila. Potem je vse zmontirala nazaj.

polica
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

“Improvizirala sem pri spodnjih dveh omaricah, kjer se na starih slikah vidi, da sta imeli drugačne ročaje kot drugi elementi, ker sta imeli steklo. Odločila sem se, da ju poenostavim, ročaje nisem vrtala v steklo, ampak sem našla okrogle bele ročaje, ki prav tako pašejo,” opisuje ustvarjalna 43-letnica. Ko so bili elementi obdelani in sestavljeni, je bilo treba oblikovati nove detajle, ki kuhinji dajejo več igrivosti in topline.

kuhinja
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

“Želela sem, da bi celotna kuhinja vsebovala meni ljube detajle, saj sem edina, ki večino časa preživim v njej – obožujem kuhanje, delam torte in pite za svojo družino – in tako sem navdušena s temi detajli, da preprosto obožujem pripravo vsega, od preprostega zajtrka, prve jutranje kave, potem pa vsega po vrsti,” pravi Mirna. Kupila je tudi polico za steno in jo sama zmontirala, brez pomoči. Nato je na polico postavila različne skodelice, ki so ji všeč in jih zbira že zelo dolgo.

kuhinja
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

“Vedno sem imela rada nekaj malo drugačnega. Tako sama kot vsi, ki pridejo k meni, uživamo ob pitju kave ali čaja iz skodelic, ki vsaka pripoveduje svojo zgodbo,” dodaja. Svojo prenovljeno kuhinjo je okrasila tudi z belo klopjo, ki je že imela okraske, ko jo je kupila.

kuhinja
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

“Ko je bilo vse končano in urejeno, je malo reči, da sem bila ponosna in vesela, predvsem zato, ker sem vedela, da bi lahko enostavno naročila novo kuhinjo in to bi bilo to. Jaz pa nisem hotela ‘nove-nove’, želela sem ‘novo-svojo’ in prav zato, ker gre za moje delo od začetka do konca, je zame to sanjska kuhinja,” pravi Mirna, ki zdaj uživa v svoji elegantni, a hkrati veseli in nežni kuhinji, razigrani s pastelnimi barvami.

stara kuhinja
Mirna Hrkač/Zadovoljna.hr

Mirna je še razkrila, da je v preureditev kuhinje z vsemi podrobnostmi skupaj vložila dobrih 130 evrov.

S kombinacijo ustvarjalnosti in dela, ki sem ga sama opravila, sem dobila popolnoma novo kuhinjo za malo denarja, zadovoljno pove Mirna Hrkač.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje