Prepoznate fotografije? Muzej išče njihovega avtorja

Kultura 21. Sep 202221:25 0 komentarjev
Foto muzej
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je na Facebooku objavil serijo štirih črno-belih fotografij, katerih avtor zaradi nečitljivega podpisa ni znan. "Vse dosedanje poizvedbe, kdo bi lahko bil njihov avtor, so bile zaman," so zapisali. Ker v muzeju menijo, da bi bilo podobe treba ohraniti in restavrirati, so pri iskanju njihovega avtorja zaprosili za pomoč.

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje so pred časom našli serijo fotografij, vendar pa zanje nimajo podatkov – ne o okoliščinah akcesije ne o avtorju. Kot so zapisali, so fotografije datirane z letnico 1988 in signirane, a žal z nečitljivim podpisom.

“Vse dosedanje poizvedbe, kdo bi lahko bil njihov avtor, so bile zaman. Kot skupina so bile nekje tudi razstavljene ter bile pri nestrokovni odstranitvi poškodovane,” so navedli.

slika
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Po pojasnilih muzeja fotografije na humoren način pričajo o nekih nesporno dramatičnih časih slovenske zgodovine. “V muzeju menimo, da bi bilo podobe treba ohraniti in restavrirati. Radi bi ugotovili identiteto avtorja in z njim, če se bo strinjal, sklenili darilno pogodbo ali pa mu jih vrnili,” so ob tem dodali.

Na koncu objave so priložili tudi kontaktne podatke, kamor se lahko obrnejo tisti, ki bi karkoli vedeli o fotografijah, in sicer lahko pišejo na e-naslov [email protected] ali pokličejo na 00 386 (1) 54 84 285.

slika1
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) je eden najstarejših muzejev arhitekture in oblikovanja v Evropi. Ustanovljen je bil leta 1972 kot Arhitekturni muzej Ljubljana. MAO je skrbnik in promotor najobsežnejše svetovne zbirke slovenske arhitekturne in oblikovalske dediščine.

Vir: MAO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!