Pričakovali so bogato dediščino, a premožna teta je vse zapustila Albanki

Magazin 14. Apr 202405:22 7 komentarjev
Dve ženski in moški, presenečeni
Foto: PROFIMEDIA

Premožna Italijanka je s svojo odločitvijo, komu je zapustila nekaj milijonov vredno premoženje, osupnila svojce.

Maria Malfatti, potomka ene najbolj znanih družin v Roveretu, mestu v italijanski pokrajini Trento, je umrla novembra lani v starosti 80 let.

Neposrednih dedičev ni imela, saj nikoli ni bila poročena in ni imela otrok, je pa imela nečake.

Deset nečakinj in nečakov je tako pričakovalo, da si bodo razdelili premoženje, vredno okoli 5 milijonov evrov, med drugim več stanovanj, zgodovinsko stavbo v središču mesta in denar na bančnih računih.

Vendar jim je Maria načrte prekrižala, saj je vse do zadnjega centa zapustila ženski, Albanki, ki je zadnjih nekaj let skrbela zanjo.

Zakoniti dediči seveda niso stali križem rok, piše La Repubblica.

Takoj, ko so izvedeli za vsebino Marijine oporoke, so vložili pritožbo. Po njihovih besedah Maria zaradi starosti ni bila več popolnoma prištevna, skrbnico pa so osumili, da je vplivala na Mario tako, da je iz oporoke črtala svoje sorodnike.

Tožilstvo je medtem zamrznilo vse Marijino premoženje, saj je ocenilo, da je tveganje, da bi edina dedinja premoženje prodala ali kako drugače poskrbela, da bi izginilo, še preden bi se sodišče opredelilo do pritožbe sorodnikov, preveliko, piše La Repubblica.

Oporoke, ki presenetijo ali razburijo potencialne dediče, niso tako zelo redke. Nedavno smo tako poročali o britanskem vojaku, ki je z oporoko razjezil vnukinje, in o razočarani kitajski bogatašinji, ki je iz oporoke izključila svoje lastne otroke in vse premoženje zapustila svojim domačim ljubljenčkom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje