Prihaja pomemben astrološki pojav. Eno znamenje ga bo še posebej občutilo

Magazin 03. Nov 202305:20 0 komentarjev
Zemlja, Mars, Venera, Sonce
Foto: PROFIMEDIA

Ta mesec se bosta na nebu združili dve močni nebesni telesi – Sonce in Mars. Kako bo konjunkcija vplivala na vas? Eno znamenje jo bo še posebej občutilo.

18. novembra se bo Mars za nekaj časa “skril” za Sonce in se navidezno gibal za njim.

V astronomiji in astrologiji ta pojav imenujejo “konjunkcija” ali “združitev”, saj je videti, kot da imata dve nebesni telesi na nebu enako pozicijo. V astrologiji so konjunkcije posebnega pomena, saj povečujejo ali zmanjšujejo vpliv planetov na astrološka znamenja.

Tokrat gre za konjunkcijo dveh močnih nebesnih teles – Sonca (vladarja neba) in Marsa (boga vojne). Na splošno velja, da konjunkcija Sonca in Marsa prinaša večjo energijo, motivacijo in strast za doseganje ciljev.

Vendar pa je pomembno, da se ta energija usmeri na konstruktiven način, saj lahko v nasprotnem primeru privede do konfliktov ali impulzivnih odločitev. Osebe, ki želijo izkoristiti ta vpliv, naj se osredotočijo na svoje cilje in se trudijo ohraniti ravnovesje med strastjo in premišljenostjo, pravijo astrologi.

Na katera znamenja pa bo ta pojav najbolj vplival? Na kratko – predvsem na fiksna in vodna znamenja. Fiksna znamenja so “garači” zodiaka, usmerjeni k svojim ciljem (škorpijon, bik, lev in vodnar), vodna pa tista, na katera vpliva element vode (škorpijon, rak in ribi).

Škorpijon

Glede na to, da se bo konjunkcija zgodila prav v času, ko zodiaku vlada škorpijon, in da najbolj vpliva na obe skupini znamenj, ki jima škorpijon pripada, bo na ta horoskopski znak imela tudi najmočnejši vpliv. Konjunkcija bo škorpijonu prinesla strast v zasledovanju svojih ciljev in še več energije za reševanje problemov in dosego svojih želja.

Vendar pozor: ta vpliv lahko poveča tudi impulzivnost, h kateri je škorpijon že tako precej nagnjen, zato je pomembno, da ostane osredotočen in premišljen.

Ostala fiksna znamenja (bik, lev, vodnar)

Vsa tri znamenja so znana po svoji trdnosti in vztrajnosti. Konjunkcija Sonca in Marsa lahko to dvoje še poveča. Za bika, ki morda okleva pri kakšni odločitvi, je to krasen čas, da jo sprejeme ali pa naredi vsaj prvi korak.

Tudi za leva, ki mu sicer samozavesti ne manjka, je to čas, v katerem ni dvoma, da mu bo samozavest koristila. To je tudi obdobje za nove, kreativne projekte ali rešitve.

Podobno velja tudi za vodnarja, ki mu bo čas naklonjen, če bo začel iskati ali pa celo našel inovativne načine za uresničitev svojih idej.

Ostali vodni znamenji (rak, ribi)

Na vodna znamenja bo konjunkcija Sonca in Marsa vplivala predvsem na čustvenem področju. Rak tako lahko postane bolj zaščitniški do svojih najbližjih, medtem ko bo riba svoja čustva najlažje izražala skozi umetnost. Pri obeh znamenjih je sicer pomembno tudi, kako sta Sonce in Mars razporejena v njunih natalnih kartah.

Ostala znamenja bodo konjunkcijo lahko občutila, vendar ne tako intenzivno kot zgoraj našteta. Vpliv bo odvisen predvsem od položaja Sonca in Marsa v njihovi natalni karti ter drugih planetarnih aspektov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!