Princ George, princesa Charlotte in princ Louis kmalu v novo šolo

Magazin 24. Avg 202211:45
Delite:
princ William, vojvodinja Kate, princesa Charlotte
Foto: Profimedia

Princ William in Kate Middleton sta oznanila, da bodo njuni trije otroci naslednji mesec začeli obiskovati šolo Lambrook v Berkshiru, potem ko se bo družina preselila iz Londona v Windsor.

“Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta hvaležna šoli Thomas’s Battersea, kjer sta George in Charlotte srečno začela svoje izobraževanje in sta vesela, da sta našla šolo za vse tri svoje otroke, ki si delijo podoben etos in vrednote,” je kraljevi par dejal na strani Kensingtonske palače. Štiriletni Louis je v tem času obiskoval vrtec Willcocks.

Jonathan Perry, ravnatelj šole Lambrook, je njihovega prihoda zelo vesel. “Veseli nas, da se nam bodo septembra pridružili princ George, princesa Charlotte in princ Louis, zelo se veselimo, da bomo družino in vse naše nove učence lahko pozdravili v naši šolski skupnosti.” Šola ponuja tudi možnost internata, toda otroci naj bi šolo obiskovali samo dnevno. Internat je bil v preteklosti priljubljena izbira kraljeve družine, zlasti tistih na višjih položajih ali tistih, kot je devetletni George, ki bo nekega dne postal kralj. Princa Philipa in princa Charlesa so poslali v šolo Cheam pri osmih letih, oba pa sta pozneje začela obiskovati internat Gordonstoun na Škotskem. Princ William in princ Harry pa sta bila poslana v šolo Ludgrove približno v starosti princa Georgea.

Princ William in Kate sta si ogledala več šol na tem območju, ko sta iskala primerno za Georgea, Charlotte in Louisa, da začnejo svoje naslednje poglavje v izobraževanju. Prihajajoča selitev družine v Windsor pomeni veliko spremembo za družino, za katero je bil prej London dom. “Selitev je večinoma posledica šolanja, otrokom pa želita omogočiti tudi nekaj svobode, ki je zanje v Londonu malce nedosegljiva,” je za portal People povedal družinski prijatelj.

Adelaide Cottage
Foto : Profimedia

Selitev pomeni tudi, da bo družina bližje babici princa Williama, kraljici Elizabeti, ki zdaj pretežno prebiva na gradu Windsor in Katejinim staršem, Carole in Michaelu Middletonu, ki živita bolj zahodno v Buckleburyju, v bližini pa je tudi koča Frogmore, kjer v času obiska Združenega kraljestva stanujeta Harry in Meghan.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar