Princ Harry in Meghan Markle se vračata v Veliko Britanijo

Magazin 13. Sep 202107:40 > 11:20 1 komentar
Meghan Markle, princ Harry
Profimedia

Čeprav je njun odnos s kraljico Elizabeto II. in preostalimi kraljevimi člani trenutno precej slab, kar sta povzročila z ločitvijo od monarhije in odmevnim intervjujem z ameriško voditeljico Oprah, sta si zaželela ponovnega snidenja ob prav zares posebnem dogodku.

Po poročanju The Sun sta vojvoda in vojvodinja Susseška namreč tudi uradno zaprosila kraljico, da spozna njuno v juniju rojeno hčerko Lilibet Diano, ki je svoje ime dobila prav po njeni visokosti.

Njuna prošnja tako pomeni, da bo deklica v Veliki Britaniji tudi krščena, njena starša pa si želita, da bi obred opravili na gradu Windsor, kjer je zakrament svetega krsta prejel tudi njun prvorojenec, Archie.

Za Meghan Markle bo to prvi obisk Velike Britanije po tem, ko sta se s Harryjem odločila, da jima kraljevo življenje ne ustreza.

Odnosi v kraljevi družini so sicer še vedno zelo napeti in hladni. Kraljevi strokovnjaki tako sklepajo, da se lahko krst po vsej verjetnosti odvije v strogem družinskem krogu. Ali to pomeni, da na seznamu povabljencev ne bo Harryjevega starejšega brata, princa Williama, in Kate Middleton, še ni znano, po poročanjih pa naj bi se četverica precej bolje razumela, odkar se je družinici pridružila še Lilibet.

Za malčico bo to prvi uradni kraljevi dogodek, na katerem jo bosta starša prvič pokazala širši javnosti, brez dvoma pa bo to tudi odlična priložnost za otoplitev družinskih odnosov in vezi.