Princ Harry sprejel odločitev, ki ga je še bolj oddaljila od kraljeve družine

Magazin 19. Apr 202411:48 2 komentarja
Princ Harry
Foto: PROFIMEDIA

Mnogi so ugibali, kako se bo odvijala zgodba princa Harryja, ki je v zadnjih letih večkrat poskrbel za vznemirjenje na britanskem dvoru. Na dan so prišle nove informacije, ki dokazujejo, da se princ vse bolj oddaljuje od svoje domovine in družine.

Sedaj je uradno. Princ Harry ima prijavljeno stalno prebivališče v Združenih državah Amerike, poročajo tuji mediji.

Mlajši sin kralja Karla III. se je s soprogo Meghan pred štirimi leti umaknil od kraljevih dolžnosti, kar je sprožilo nemalo razburjenja na kraljevem dvoru. Pika na i je bila prinčeva avtobiografija z naslovom “Spare” (rezerva, op. a.) in Netflixova serija, kjer je javno kritiziral kraljevo družino in jo med drugim obtožil nezavednega rasizma.

S soprogo in otroki so se vse bolj oddaljevali od Velike Britanije. Čeprav je Harry večkrat poudaril, da je Velika Britanija njegova domovina, se zdi, da njegov dom čisto zares postajajo ZDA, to pa je potrdil tudi v svoji izjavi. “Za zdaj je moj dom v ZDA. In tako se tudi zares počutim. V Santa Barbari so nas sprejeli z odprtimi rokami in pristali smo v odlični skupnosti,” prinčeve besede navaja The Economic Times.

Ta teden pa so v javnost prišli tudi dokumenti, ki so uradni dokaz, da ima Harry sedaj stalno prebivališče prijavljeno v ZDA. Potovalno podjetje Travalyst Ltd, ki je v večinski lasti princa Harryja in je bilo ustanovljeno z namenom promocije o trajnostnem turizmu, je namreč britanske oblasti obvestilo, da se je princ preselil in sedaj “stalno prebiva” v ZDA, poroča Guardian.

Po poročanju NBC News je Harry februarja novinarju povedal, da je razmišljal, da bi zaprosil za ameriško državljanstvo.

Kaj točno to pomeni za njegovo vlogo v kraljevi družini in nazive, za zdaj ostaja nepojasnjeno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje