Pripravljamo se na retrogradni Merkur

Magazin 28. Avg 202208:15 0 komentarjev
vesolje
Profimedia

Kmalu, 10. septembra, nastopi obdobje retrogradnega Merkurja, z 22. avgustom pa se je začelo njegovo senčno obdobje, ko že lahko čutimo določene vplive tega planeta. Preberite si, kaj je značilno za to obdobje.

Planet Merkur v astrologiji vlada komunikaciji, našim mislim, tehnologiji in računalništvu, prometu, trgovini in resnici. V obdobju tritedenskega retrogradnega gibanja lahko povzroča težave in nevšečnosti na teh področjih.

Sama retrogradnost Merkurja se v povprečju pojavi tri do štirikrat na leto. Tokrat je pred nami 3. retrogradni Merkur leta 2022, trajal bo od 10. 9. do 2. 10. Dejansko retrogradno obdobje traja približno tri tedne, vendar pa obstaja tudi obdobje njegove sence.

Kaj je obdobje sence retrogradnega Merkurja?

Gre za obdobja pred retrogradnim Merkurjem in po njem, ki skupno trajajo štiri tedne. Ti dve fazi nas spodbujata, da smo pozorni na odločitve, ki jih sprejemamo, in da smo bolj prisotni v trenutku. To je obdobje, ko si je dobro vzeti več časa za razmislek in samorefleksijo.

Stvari se bodo lahko ustavile

Tokrat smo priča senci pred retrogradnim Merkurjem – obdobju, ko se planet začne upočasnjevati, preden se uradno obrne. Upočasni se do te mere, da se skoraj zdi, kot da miruje, tik preden se obrne retrogradno.

Podobno to obdobje prinaša upočasnitev tudi v naši komunikaciji ter zmožnosti razmišljanja. Morda se zdi, da se določene stvari ustavijo ali da se tisto, kar je bilo nekoč enostavno, zdaj zdi bolj zahtevno.

Čas je, da se zaustavimo tudi mi

Čeprav takšno obdobje lahko predstavlja izziv, nam obenem ponuja odlično priložnost, da se ustavimo tudi sami in si vzamemo čas za razmislek.

Morda dobimo boljši vpogled v svoje življenje in ugotovimo, kaj moramo še narediti, preden nadaljujemo. Morda celo spoznamo, da smer, kamor smo bili namenjeni, ni prava za nas, in uberemo drugo pot.

Obdobja pred retrogradnim Merkurjem so odličen čas, da se vrnemo k nečemu, kar smo morda v preteklosti zamudili ali izpustili. V času retrogradnega Merkurja se nato odsvetujejo novi začetki, poudarek pa je na vrnitvi – izboljšanju obstoječih odnosov, samorefleksiji, iskanju lekcij v preteklosti ter vrnitvi k sebi.

Senca retrogradnega Merkurja pa nam prinaša odlično priložnost, da se ustavimo, zadihamo in razmislimo o svojih odločitvah. Kakšen dodaten počitek ni odveč. Tako boste nabrali moči za vse izzive, ki jih pozneje prinaša retrogradni Merkur.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!