Pripravljeni na festivalsko poletje? Katerih festivalov ne gre zamuditi?

Kultura 17. Jun 202210:15 > 10:41
Metaldays, festival, tolmin
Foto: Marko Alpner/BOBO

Festivalska sezona je pred vrati, tudi letos pa bo v Sloveniji na tem področju še kako pestro. Izbrali smo peščico festivalov za vse vrste navdušencev, od glasbenih do športnih, ki jih to poletje ne gre zamuditi.

Številni festivali bodo po dveh letih suše ponovno odprli svoja vrata, nekaterih drugih pa niti koronski dve leti nista ustavili. Poglejmo si peterico festivalov, ki jih to poletje ne gre zamuditi.

Soča Outdoor Festival

Kdaj? 2. in 3. julija

Kje? Tolmin

Deveta festivalska edicija odmevnega športnega festivala Outdoor, ki ob kulisi Soče in Tolmina tekmovalcem zagotavlja idealen prostor za druženje in tekmovanje, obljublja novo nepozabno doživetje. Ob trail tekih na 10, 15, 25 in 45 kilometrov, ki bodo na sporedu v soboto, bodo v nedeljo, 3. julija, na svoj račun prišli še ljubitelji MTB.

Festival Metaldays

Kdaj? 24. julij do 30. julij

Kje? Tolmin

Kot vsako leto, se bo Tolmin tudi letos ob koncu julija spremenil v raj za ljubitelje metalske glasbe. Teden dni trajajoč festival metala poteka na Sotočju, v okviru festivala in vrhunskih metal bendov pa sta gostom na voljo tudi dve plaži, namenjeni osvežitvi v Tolminki in Soči. Organizatorji festivala so za svoje prizadevanje v ohranjanju okolja prejeli nagrado za največji napredek na okoljskem področju.

OverJam

Kdaj? 15. avgust do 20. avgust

Kje? Tolmin

Še en tolminski festival, ki v ta konec Slovenije privablja ljubitelje reggae glasbe. Šest dni trajajoči festival obljublja vrsto glasbenih poslastic, od grammyjevcev Morgan Heritage do italijanskega Mellow Mooda. V sklopu festivala je organizirana tudi vrsta delavnic in aktivnosti, nekatere celo z mislijo na otroke.

Castle Kolpa Music Festival

Kdaj? 4. avgust do 7. avgust

Kje? Fara

Na idilični lokaciji tik ob reki Kolpi se bo tudi letos zvrstila kopica zvenečih glasbenih imen, predvsem slovenskih. Od Big Foot Mame do Sidharte, Laibachov, od Magnifica do Vlada Kreslina in Dan D. V sklopu festivala ne bo manjkalo niti monokomedij in gledaliških predstav, obenem pa tudi vrhunske kulinarike.

Gora Rocka

Kdaj? 23. junij do 26. junij

Kje? Slap ob Idrijci

Dobrodelni rok festival, ki se vsako leto konec junija odvija na Šentviški planoti, je v rokah prostovoljcev. Ves izkupiček je namreč namenjen dobrodelnim organizacijam in društvom, doslej pa so zbrali že zavidanja vreden izkupiček denarja. V treh koncertnih večerih se bo na odru zvrstila kopica glasbenih imen, od Hamo & Tribute 2 Love do Magnifica, Tabujev, BFM in S.A.R.S. ter številnih drugih.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.