Prodajajo 44 hiš, šolo, lokal … Cena pa je nižja kot za stanovanje v Ljubljani

Magazin 09. Nov 202207:02 0 komentarjev

Imate 260 tisoč evrov in bi radi kupili nepremičnino? V naši prestolnici bi za ta znesek trenutno lahko kupili dobro prenovljeno ali novo 2-sobno stanovanje, mogoče lahko najdete tudi spodobnega 3-sobnega. V Španiji pa je za ta denar na voljo kar cela vas. V prodajo je vključenih 44 hiš, cerkev, šola, hotel, lokal in celo nekdanja vojašnica.

Problem praznih vasi v Španiji se je v zadnjih letih še povečal, in je zato pogosto zaslediti oglase za prodajo tamkajšnjih nepremičnin, pa tudi celih vasi. Spletna stran Idealista, ki ponuja nepremičninske storitve, je denimo objavila oglas za vasico Salto de Castro v mestu Zamora na severozahodu države, blizu meje s Portugalsko.

V vasici stoji 44 hiš, cerkev, šola, hotel, lokal, prazen bazen, športni kompleks in celo stara vojašnica. V bližini je tudi naravni park, ki so ga zasnovali v petdesetih letih prejšnjega stoletja, število prebivalcev pa se je po zaprtju tamkajšnje elektrarne leta 1989 postopoma manjšalo. Prebivalci so se namreč odselili v mesta.

Elektrarna je bila v začetku drugega tisočletja prodana investitorju za gradnjo turističnega kompleksa, a projekt ni bil nikoli uresničen, navaja tiskovna agencija Anadolija.

Nepremičninska agencija, ki zastopa lastnike nepremičnin v vasi, je sporočila, da si je oglas ogledalo že več kot sto ljudi. Kot so poudarili, so prejeli veliko ponudb. Za nakup pa se zanimajo predvsem Španci, Portugalci in Angleži.

V oglasu med drugim navajajo, da lahko kupci vasi investirajo tudi v kmečki turizem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!