Prva pesem skupine Parni valjak z novim pevcem. Je na ravni njenih hitov?

Magazin 23. Mar 202312:40 1 komentar
Parni valjak
Youtube Parni Valjak/Posnetek zaslona

Potem ko je hrvaška zasedba Parni valjak predstavila novega pevca skupine, je premiero doživela tudi pesem Moja glava, moja pravila. Videospot za singel so glasbeniki objavili na kanalu na YouTubu. Prisluhnite pesmi, v kateri prvič namesto legendarnega Akija Rahimovskega prepeva 31-letni Igor Drvenkar.

Dobro leto po smrti glasbenika Akija Rahimovskega je legendarna hrvaška zasedba prek družbenih omrežij sporočila, da je izbrala novega pevca. To je postal 31-letni Igor Drvenkar, ki ga je hrvaška javnost v preteklosti že imela možnost spoznati v šovu A strana, v katerem je tekmoval. Drvenkar je prav tako pel v različnih zasedbah, preizkusil se je tudi v več muzikalih, zdaj pa se očitno podaja na novo pot s skupino Parni valjak.

Skupina je le dan po novici o novem pevcu objavila tudi prvo pesem v novi zasedbi z naslovom Moja glava, moja pravila. Videospot je na YouTubu premierno predvajala točno opoldne. Ob tem velja dodati, da Drvenkar v naslovu ni naveden kot polni član skupine, temveč le kot sodelujoči.

In če je Rahimovski s svojim prepoznavnim glasom veljal za enega najboljših vokalistov v regiji, se zdi, da skupina z Drvenkarjem ni iskala pevca, ki bi posnemal pokojnega člana skupine. Ne gre sicer spregledati, da barva glasu 31-letnika vsekakor ustreza melosu skupine, čas pa bo pokazal, ali ga bodo sprejeli tudi najbolj zvesti poslušalci skupine. Dejstvo vsekakor ostaja, da so vsi začetki težki, in Drvenkar je obul ‘velike čevlje’.

Spomnimo, da je prvotni pevec skupine Rahimovski umrl januarja lani v 67. letu starosti v novomeški bolnišnici. Bil je ustanovni član glasbene zasedbe, ki je v svoji 30-letni karieri izdala 16 studijskih albumov, 14 singlov, 5 albumov v živo, 4 kompilacije in dva koncertna DVD.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje