V Split se je vrnila Ultra

Magazin 09. Jul 202216:48 > 10. Jul 2022 07:32
Festival
PROFIMEDIA

Po dveh letih premora se je v petek začel festival elektronske glasbe na prostem Ultra Europe. Vstopnice, ki niso poceni, so pošle takoj. Prva noč na splitskem prizorišču se je sicer končala s 150 medicinskimi intervencijami, od tega so bile štiri osebe odpeljane v bolnišnico.

Zdravnik Dubravko Šola je za Hrvaško tiskovno agencijo (Hina) povedal, da je bilo od 150 medicinskih intervencij 30 hujših. Od tega so štiri osebe premestili v Klinični center Split. Tri osebe so bile hospitalizirane zaradi zastrupitve z alkoholom in drogami, še ena udeleženka festivala pa si je ob padcu zlomila nos.

Preostale intervencije so bile povezane predvsem z zvini, opeklinami, bruhanjem in izgubo zavesti, poroča Dnevnik.hr. “Nič takega se ni zgodilo. S prvim večerom Ultre smo lahko zadovoljni,” je ob tem dejal Šola.

Na tridnevnem dogodku se bo zvrstila smetana svetovne elektronske glasbe. Med nastopajočimi so angleška dvojica Above&Beyond, nizozemski DJ Afrojack, švedski DJ Alesso, nizozemski DJ Armin van Buuren, francoski DJ DJ Snake, ameriški DJ Marshmello, nizozemski DJ Martin Garrix, ameriški DJ Steve Aoki in nizozemski DJ Tiësto, med drugimi. Vstopnica za vse tri večere stane 169 evrov, enodnevna pa 75 evrov. Tridnevna vstopnica VIP stane 369 evrov, enodnevna pa 150 evrov.

Predstavnik splitske policije Paško Ugrina pa je dejal, da posebnih varnostnih težav policija ni imela, večina intervencij pa se je nanašala predvsem na uporabo prepovedanih substanc, v nekaj primerih pa so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Skupaj je bilo pridržanih 59 oseb, med njimi tudi tiste, ki so preprodajale vstopnice za dogodek.

Pri dveh tujih in enem hrvaškemu državljanu so odkrili več kot 100 gramov kokaina, več kot 200 tablet ekstazija, 18 ampul MDMA, 12,9 grama ekstazija v prahu, tehtnico, vakuumsko napravo, denar in mobilne telefone.

Ultra, Split Ultra, Split
Zadnje priprave na festival Ultra (Vir: PROFIMEDIA)
Ultra, Split Ultra, Split
Zadnje priprave na festival Ultra (Vir: PROFIMEDIA)
Ultra, Split Ultra, Split
Zadnje priprave na festival Ultra (Vir: PROFIMEDIA)

“Lahko izpostavim dobro sodelovanje policije z vsemi interventnimi službami. Pred in med zbiranjem na javnem mestu na širšem območju Splita je bila zagotovljena varnost. Hujših kaznivih dejanj ni bilo, zabeležili pa smo tudi prijavo izgube osebnih dokumentov ter pet prijav premoženjskih kaznivih dejanj,” je ob tem dodal Ugrina. V povezavi s premoženjskimi kaznivimi dejanji so na policijsko postajo privedli dve osebi, in sicer zaradi tatvine. Postopek v teh primerih še poteka. Polne roke dela pa niso imele zgolj reševalne službe in policisti, temveč tudi gasilci. Okoli druge ure zjutraj so prejeli obvestilo o požaru na Marjanu na plaži Prva voda. Zagorelo je 150 kvadratnih metrov nizkega rastlinja in trave. Požar so čez dobro uro pogasili.

Festival elektronske glasbe Ultra se je v Splitu začel v petek ob 19. uri in trajal do 5. ure zjutraj. Po koncu prvega dneva so se udeleženci odpravili nazaj v svoje nastanitvene prostore, komunalna podjetja pa so takoj začela čiščenje okolice Parka mladih in preostalih delov mesta. Po poročanju Dnevnik.hr je nastala v eni izmed tamkajšnjih ulic gneča, ki so jo povzročili številni taksisti, saj so zasedli cestišče, da bi pobrali utrujene udeležence.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje