Radodarni Shaq ni le dobrodelen, ampak rad tudi preseneti oboževalce z darili

Magazin 29. Avg 202215:30 0 komentarjev
Shaquille O'Neal
Profimedia

Nekdanji košarkarski zvezdnik Shaquille O'Neal rad obdaruje svoje oboževalce z darili. "Imam veliko denarja," pravi ob tem.

Shaquille O’Neal je tudi desetletje po upokojitvi še vedno zelo priljubljen med navijači. Legenda Lige NBA tako vedno najde način, kako deliti ljubezen.

“Trudim se, da bi bil vsak dan pomemben za oboževalca, še zlasti za otroka. Najlepše mi je, ko sem v Best Buyu ali Walmartu in otroku podarim tisto, kar sem opazil, da gleda,” je za ameriški People povedal O’Neal. V pogovoru se je z nasmehom na obrazu spomnil tudi konkretnih primerov, ki so se zgodili pred kratkim: “Včeraj sem nekaj otrokom kupil nekaj koles in nekaj skuterjev.”

Član košarkarske dvorane slavnih pravi, da vedno najprej povpraša za soglasje staršev. “Najprej jim vedno rečem, naj vprašajo starše, ali lahko vzamejo stvari iz rok tujcev. Saj nočete, da se otroci navadijo na to, da pride neznanec in reče: Hej, imam veliko denarja, lahko ti nekaj kupim,” je v smehu povedal 50-letni O’Neal.

Shaquille O'Neal
Profimedia

Preživeti trenutki z oboževalci O’Nealu veliko pomenijo. Spomnil se je še enega primera, s katerim so teksaški družini pomagali najti pogrešano ljubljeno osebo. “Pred eno mojih najljubših restavracij v Teksasu, imenovano Bigs, je bila brezdomka. Dal sem ji krožnik hrane in nekdo je to posnel in objavil.”

O’Nealovo dobro dejanje pa je imelo veliko večji učinek. “Njena sestra je v joku prišla k lastniku in rekla: O, moj bog, iščemo jo že šest mesecev. Nismo vedeli, ali je z njo kaj narobe. Poskušali so ji pomagati, a ni sprejela pomoči, zato je na ulici. Sestra bi ji lahko prinesla oblačila in vodo ali kaj podobnega.”

Shaquille O'Neal
Profimedia

Košarkar je dobrodelen tudi v svoji dobrodelni organizaciji: “Naš glavni cilj je zagotoviti sredstva otrokom v stiski, zlasti Las Vegasu in Atlanti, kjer živim.” Organizacija bo 1. oktobra zbirala sredstva v Las Vegasu na glasbenem dogodku, na katerem bo med drugim nastopila skupina Maroon 5.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!