Rak Jane Fonda je v remisiji: to je najboljše rojstnodnevno darilo

Magazin 22. Dec 202209:15
Jane Fonda
Profimedia

Legendarna igralka Jane Fonda je za svoj 85. rojstni dan dobila najboljše mogoče rojstnodnevno darilo. Rak je v remisiji.

“Prejšnji teden mi je onkolog povedal, da je moj rak v remisiji in da lahko preneham kemoterapijo,” je pojasnila na svoji spletni strani v blogu z naslovom Najboljše rojstnodnevno darilo doslej.

Fonda, ki bo naslednji teden dopolnila 85 let, je povedala, da so bile prve štiri kemoterapije precej lahke, pri zadnji pa je imela najmočnejšo reakcijo.

“Počutim se tako blagoslovljeno, tako srečno,” je zapisala. “Zahvaljujem se vsem, ki ste molili in mi pošiljali dobre misli. Prepričana sem, da je to odigralo vlogo pri dobrih novicah.”

Oskarjevka je septembra razkrila, da ima ne-Hodgkinov limfom – obliko raka, ki se začne v belih krvničkah in prizadene dele imunskega sistema telesa. “To je rak, ki ga je mogoče ozdraviti. 80 odstotkov ljudi preživi, ​​zato se počutim zelo srečno,” je zagotovila svojim oboževalcem.

Zvezdnica filma Monster-in-Law (Tašča, da te kap) je priznala, da ji je njen privilegij biti zvezdnica omogočil vrhunsko zdravstveno zavarovanje ter dostop do najboljših zdravnikov in zdravljenja.

Igralka je raka označila za učitelja, ki je dal mnogo poučnih lekcij. “Eno stvar, ki mi jo je že pokazal, je pomen skupnosti,” je takrat zapisala.

Kljub diagnozi in poznejšemu zdravljenju je Fonda obljubila, da ne bo dovolila, da bolezen vpliva na njeno aktivistično delovanja glede podnebnih sprememb. V petek se je tako udeležila protesta proti podnebnim spremembam. Pojasnila je, da so stranski učinki zadnje kemoterapije izginili ravno takrat, ko je odšla na protest. “Hvala nebesom za to, ker je bil naporen teden.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.