Rastline, ki lahko v vaš dom prinesejo srečo

Magazin 30. Nov 202108:00
Rože
Profimedia

Svoj dom radi polepšate z rastlinami? Potem dodajte še kakšno, ki naj bi po feng šuju prinašala srečo.

Ljubitelji rastlin imate katero od naslednjih zagotovo že doma. Pa ste jih postavili na pravo mesto?

PAJKOVA RASTLINA

Dobro uspeva na svetlobi, zalivati pa jo morate vsak dan. Vlažnost v zraku ji ne škodi, zato jo imate lahko tudi v kuhinji ali kopalnici, če imate okna, seveda. Pajkove rastline so znane tudi kot “čistilke zraka”.

ORHIDEJA

Orhideje obožujejo vlažno okolje, a to še ne pomeni, da jih morate veliko zalivati. Dovolj bo enkrat na 10 dni. Dobro uspevajo v senci ali posredni sončni svetlobi, zato jih ne postavljajte na okna, skozi katera rado posije sonce.

POTONIKA

Te rastline so čudovite tudi po videzu in bodo popestrile katerikoli prostor v vašem domu. Ne marajo pretiranega zalivanja, zato se prepričajte, da je zemlja suha, preden jim dodate vodo.

FILODENDRON

Odličen je za vse, ki v prostorih nimate veliko naravne svetlobe. Filodendron namreč obožuje temne kotičke, zato ga nikar ne postavljajte na okna in mesta, kamor pogosto sije sonce. Primeren je za kopalnico.

VODNI BAMBUS

Kot je razvidno iz imena, vodni bambus dobro uspeva v vlažnem okolju in na mestih s posredno sončno svetlobo. Prepričajte se, da bo vedno dovolj zalit.

MONSTERA

Pri monsteri najprej potrebujete dovolj prostora, saj bo zrasla precej visoko in svoje čudovite liste raztegnila kar daleč. Seveda si lahko omislite tudi manjšo različico te rastline. Zalivajte jo do trikrat na teden. Da potrebuje več vode, vas bo opozorila kar sama, ko se bodo listi začeli barvati v rumeno.