Razkrita SMS-sporočila, ki jih je Severina pošiljala ravnateljici šole

Magazin 14. Jul 202206:57 > 10:13 0 komentarjev
severina
Zajem zaslona

Državno tožilstvo v Zagrebu je zoper pevko Severino sestavilo dve obtožnici zaradi vsiljivih ravnanj do Ljiljane Klinger, ravnateljice šole, ki jo obiskuje njen sin Aleksander, in Gordane Buljan Flander, nekdanje direktorice Poliklinike za zaščito otrok in mladih v Zagrebu.

Po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista je pevka Severina Ljiljani Klinger, ravnateljici osnovne šole, ki jo obiskuje njen sin Aleksander, in Gordani Buljan Flander, nekdanji direktorici Poliklinike za zaščito otrok in mladih v Zagrebu, poslala več kot 150 sporočil – večinoma z neprimerno in žaljivo vsebino. V nasprotju z ravnateljico Klinger, ki je pevki na nekatera sporočila odgovorila in jo prosila, naj jih neha pošiljati, se Buljan Flander nanje ni odzvala. Hrvaško državno tožilstvo, ki meni, da so sporočila žaljiva in napisana z namenom ustrahovanja in nadlegovanja, od sodišča tako zahteva, da pevko dalmatinskih korenin obsodi na deset mesecev pogojne kazni s triletno preizkusno dobo, poroča Jutarnji.hr.

Ravnateljico ozmerjala, da je “šepava, grda baba”

Kot je navedeno v obtožnici, naj bi pevka Severina od 4. julija do 20. oktobra 2021 ravnateljici osnovne šole Ljiljani Klinger po aplikaciji za komuniciranje WhatsApp poslala več kot sto sporočil, v katerih naj bi med drugim zapisala:

”Kje je moja najljubša ravnateljica? Ali si se oglasila donatorju? Ali se zavedaš, da te bom do konca življenja preganjala zaradi vsega hudega, kar si storila meni, ostalim materam in učiteljem? Sin je dal izjavo na Heinzelovi, kaj so mu zaradi tebe storili učitelji, stara šepava, grda baba. Zaradi tebe je doživel stres. Ampak temu se ne boš izognila. Sedela boš, trepetala in se tresla, kot sem se tresla jaz, ko si nadlegovala mojega otroka. Zaradi lažnih prijav imaš še eno kazensko ovadbo, baba [ … ]”

“Za svoja dejanja boš morala odgovarjati, to so posledice tvoje komunikacije. Imaš sinkopo in se ne spomniš vsega, kar si naredila? Ne pristaja ti niti, da bi bila vratarka v šoli, kaj šele njena ravnateljica. Ti si pokvarjeni zob te družbe. Ko je moj otrok imel sedem let in pol, si ga poslala k Heinzelovi, zaradi tega bi te z golimi rokami zadavila, baba [ … ] Zdaj se bo o tebi pisalo Ljiljo, o tvojih otrocih, možu, mogoče imaš tudi ljubimca, objavila bom tvoje fotografije in napisala: Ona mi je vzela otroka. Do upokojitve boš sedela na sodiščih […].”

”Dovolj žensk si pokopala”

Od 29. julija do 27. septembra 2021 je hrvaška pevka prav tako s sporočili zasula Gordano Buljan Flander, nekdanjo direktorico Poliklinike za zaščito otrok in mladih v Zagrebu.

“Osebno bom plačala odvetnike za vse ženske, ki si jih zlorabila. Želim, da se bojite in trepetate ter čakate na dan, ko boste vsi aretirani. Tako kot so one jokale in se za svoje otroke bale, ko ste jih prodajali njihovim očetom, da bi si kupili tiste kičaste sandale in torbe. Dovolj žensk si pokopala, da bi tožila še koga drugega. Poliklinika ni tvoja zadnjica, kot si si zamislila. Bi ti tožila koga po vsem, kar si storila ženskam? Vse to bo romalo na moj Facebook in Instagram. Imam 2,3 milijona sledilcev in naložila bom vse tekste Jelene Jindra.”

“Veš, da sem Redžepija prijavila Uskoku? (hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala, op. a.) Tudi tebe sem prijavila. Dovolj je bilo ‘blajha’ po raznih oddajah, vse vaše glave bom objavila na Facebooku, naj vas vidijo, upam, da zadnjič v medijih. Razen če boš v rubriki ‘Poročamo iz Remetinca’. In to, da se po Bandiću tlačiš za Milanovićem … to je res šlampasto … res je kot stara šola … 1,5 milijona evra sem porabila za 67 tožb proti Milanu, ki jih je večinoma izgubil. Ostalo bom porabila za vse, ki ste pokvarjeni zob te družbe. [ … ]”

Severina
PROFIMEDIA

Severina je v svoj zagovor povedala, da je po sodni obravnavi julija lani začela komunicirati z ravnateljico, vendar je opozorila, da je ta komunikacija potekala zadnja štiri leta. “Ravnateljica mi je dovolila takšno komunikacijo. Državna šola je, odgovorna državi Hrvaški, in večkrat sem jo prijavila ministrstvu, ravnateljica pa mi je ves čas govorila, da je šola zasebna. Mimogrede, šola je od Milana Popovića prejela 150 tisoč kun donacije (okoli 20 tisoč evrov, op. a.). To sem izvedela od sina, saj je rekel, da je oče slabo naredil igrišče. Ravnateljica je subjektivna, center za socialno delo pa se ni odzval,” je v svoj zagovor navedla Severina in opozorila, da so po njeni zaslugi, ko je nad šolo poslala nadzor ministrstva, ugotovili 21 nepravilnosti.

Dodala je, da Klinger in Flander ne spoštujeta sodnih odločb, da sta se želeli pojavljati v medijih. Meni, da sta tako ravnateljica šole kot direktorica poliklinike želeli od pevke prejemati sporočila. “Kljub temu se čudim, da so me prijavili in da se je državno odvetništvo tako hitro odzvalo, medtem ko ni ukrepalo, ko je bila podana prijava zoper Klinger,” je dejala pevka.

Prva prijava je bila vložena zaradi dogodka 11. oktobra, ko je Klinger Severininega otroka več ur zadrževala v šoli. “Takrat sem se opravičila, da imam poškodovano hrbtenico, vendar je ignorirala odločitev sodišča, saj ji je oče otroka poslal elektronsko pošto, v kateri mojemu nekdanjemu možu Igorju Kojiću ne dovoli, da bi otroka vzel iz šole. Zato so poklicali policijo. Sem edina mama na Hrvaškem, ki nima odobrenega t. i. pooblastila, ki bi omogočalo, da bi nekdo v njenem imenu prevzel otroka,” je dodala pevka, ki ravnateljici med drugim še očita, da se vede kot lastnica šole in jo zaradi Popovićevih donacij šoli ustrahuje in piše lažna pisma o njej.

Več kot 100 tožb zoper Severino

Pevka trdi, da je bilo proti njej vloženih več kot 100 tožb, od tega jih je 70 prek svojega odvetnika vložil njen nekdanji partner, srbski poslovnež Milan Popović, preostale pa center za socialno delo šole, ki jo obiskuje sin. “Otroka so mi vzeli. 20 mesecev, ki sem jih preživela brez njega, mi nihče ne more povrniti, in vse to, ker je prišel človek z denarjem. Bila sem v stanju šoka. Pred sodnico Theo Golub sem se počutila kot ovca. Oškodovanki sta bili motivirani za lastno obrambo in za vse, kar sta nezakonito počeli, zato sta me prijavili,” je dejala.

Severina
Instagram: Severina

Ravnateljica osnovne šole Ljiljana Klinger sicer meni, da je bila potrpežljiva do vseh staršev in njihovih frustracij ter neprimerne komunikacije, ki jo imajo včasih do nje. “Odkar je bil njen otrok vpisan v šolo, je bila Severina izjemno neprijetna do mene in učiteljev, s katerimi je prihajala v stik. Ko je otroka želela prijaviti na mednarodni program v angleščini, ni imela soglasja očeta, zato je to razumela kot sovražno dejanje,” je pojasnila. Tudi sama je spomnila na dogodek iz leta 2019, ko je namesto Severine po njenega otroka prišel njen takratni mož Igor Kojić.

“Ker se starši niso dogovorili o pooblastilu za prevzem otroka, učiteljica otroka ni smela predati Kojiću, zato je bila obveščena policija. Kmalu zatem mi je Severina prek dežurnih učiteljev ustno sporočila, da sem naslednja na vrsti jaz. To sem vzela kot grožnjo in jo prijavila policiji,” je dodala. Potem ko Severinin sin 45 dni ni prišel v šolo, je ravnateljica o tem obvestila center za socialno delo, pevka pa naj bi začela medijski linč. ”Istega leta sem doživela neprijetnost, ko je avto peljal Kojić, Severina pa je bila na zadnjem sedežu s sinom. Kojić je z megafonom iz vozila govoril ‘Klinger k*rba in druge slabšalne besede,” je pojasnila Klinger.

“Zaradi njenega vedenja smo morali v šoli delo organizirati drugače. Ob sinovem odhodu iz šole smo zagotovili prisotnost dveh učiteljev in kamero. Zaposlene na šoli je napadla tako verbalno kot pisno. O njenem vedenju dovolj pove dejstvo, da je razredničarka razreda, ki ga obiskuje njen sin, dala odpoved. Člani strokovne službe so Severino večkrat na leto poklicali v šolo, a klica ali ni prejela ali je bil njen elektronski predal poln oziroma se sploh ni odzvala,” je razmere še opisala Klinger.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!