Recept: bela, rahlo kisla juha

Magazin 06. Okt 202104:00 > 06:26 0 komentarjev
Piščančja juha
PROFIMEDIA

Bela zelenjavna juha s koščki mesa.

Sestavine:

– 200 g piščančjega mesa s kostmi

– 300 g govejih reber

– 200 g svinjskega mesa

– 2 čebuli

– 2 korenčka

– 1 manjši gomolj zelene

– 1 pastinak

– peteršilj

– malo olja

– suhe zelenjavne začimbe

– sol, poper

– limonin sok

– 1 rumenjak

– 2 dcl kisle smetane

Priprava:

Sesekljajte čebulo. Korenček, zeleno in pastinak narežite na kolobarje.

Meso narežite na koščke.

Dušite zelenjavo in dodajte meso. Nalijte vodo, dodajte začimbe in pustite, da se kuha na zmernem ognju.

Ko je meso skuhano, lahko kosti odstranite, po želji.

Na koncu dodajte sesekljan peteršilj.

Stepite rumenjak in kislo smetano in ju dodajte juhi, nato pa še limonin sok, po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!