Recept: bučkini polpeti

Magazin 03. Nov 202104:00 > 06:16 0 komentarjev
Bučkini polpeti
PROFIMEDIA

Enostavni, zelenjavni polpeti.

Sestavine:

– 2 manjši bučki

– 80 g pšenične moke

– 50 g koruzne moke

– žlička sezamovih semen

– malo sesekljanega peteršilja

– sol, poper

– malo pecilnega praška

– 80 ml vode

Priprava:

Bučki operite, olupite in naribajte. Malo posolite in pustite približno 30 minut. Precedite jih.

V posodi zmešajte vse sestavine iz recepta in na koncu dodajte bučki.

Z rokami oblikujte polpete.

Polpete pražite v vročem olju, dokler ne dobijo rjave barve.

Pražene polpete položite na papirni robček.

Postrezite s solato po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!