Recept: bučna lazanja

Magazin 28. Okt 202104:00 > 05:40 0 komentarjev
Bučna lazanja
PROFIMEDIA

Odličen predlog za kosilo za vse ljubitelje buč.

Sestavine:

– 1,5 kg buče

– 3 žlice oljčnega olja

– sol in poper po okusu

– 65 g masla

– 6 do 8 strokov česna

– 65 g moke

– 1, 4 l mleka

– 2 žlici sesekljanega peteršilja

– malo pekoče mlete paprike

– 1 škatla listov za lazanjo

– 200 g  naribanega sira

– 250 ml smetane za kuhanje

Priprava:

Bučo prerežite na pol, odstranite semena, olupite jo in narežite na koščke, debele približno en centimeter.

Prelijte jih s tremi žlicami oljčnega olja, posolite in popoprajte.

Vse zmešajte, položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v segreti pečici pri 185 stopinjah Celzija približno 25 minut oziroma dokler se buča ne zmehča.

Medtem ko se buča peče, pripravite bešamel omako.

V večji posodi stopite maslo, dodajte sesekljani česen in moko in pražite približno dve minuti ter neprestano mešajte.

Počasi dodajte mleko in mešajte z metlico. Kuhajte, dokler se ne zgosti. Začimbe dodajte po okusu (poper, sol, paprika, peteršilj).

Pekač namažite z malo olja, vanj vlijte četrt bešamela, položite liste za lazanjo, spet dodajte četrt bešamela, posujte s tretjino naribanega sira, nato dodajte polovico pečene buče. Spet dodajte liste, bešamel, sir, preostanek buč in končajte z listi in bešamelom. Posujte z naribanim sirom.

Vse prelijte s smetano za kuhanje in pokrijte s papirjem za peko.

Tako pripravljeno jed lahko pustite v hladilniku do 24 ur. To pomeni, da vse lahko pripravite in potem pečete naslednji dan.

Pecite v segreti pečici pri 190 stopinjah Celzija približno 45 minut, nato odstranite papir za peko in pecite še približno deset minut oziroma dokler jed ne postane zlate barve.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!