Recept: česnova juha

Magazin 13. Apr 202204:00 0 komentarjev
česnova juha
PROFIMEDIA

Zelo okusna juha.

Sestavine:

– 10 strokov česna

– 1 žlica moke

– 3 žlice oljčnega olja

– 1 žlica masla

– 50 ml belega vina

– 300 ml mleka

– 100 ml vode

– 100 ml smetane za kuhanje

– 1/2 kokošje jušne kocke

– 1/2 žličke soli

– 1/4 žličke popra

– peteršilj

Priprava:

Sesekljajte česen in ga prepražite na oljčnem olju in maslu. Mešajte na zmernem ognju.

Dodajte moko in jo na hitro prepražite ter nenehno mešajte. Zalijte z belim vinom. Ko alkohol izhlapi, dodajte mleko in vodo.

Ko juha zavre, zmanjšajte ogenj, dodajte kokošjo juho in sol ter kuhajte približno 15 minut.

Na koncu dodajte poper, peteršilj in smetano za kuhanje. Še malo kuhajte in posodo umaknite s štedilnika.

Juho postrezite s popečenimi kruhki.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!