Recept: cimetovi polžki

Magazin 11. Feb 202204:00 0 komentarjev
cimetovi polžki
PROFIMEDIA

Dišeče, mehko in zelo okusno sladko pecivo.

Sestavine:

Testo:

– 200 g skute ali kremnega sira

– 60 ml mleka

– 1 jajce

– 50 g sladkorja

– 1 vaniljev sladkor

– 100 ml olja

– 400 g moke

– 2 vrečki pecilnega praška

– 1 vrečka suhega kvasa

In še:

– 2 do 3 žlice rjavega sladkorja

– cimet po okusu

– malce masla za premaz

Priprava:

Sir dobro premešajte z jajcem, mlekom, oljem in sladkorjem. Dodajte preostale sestavine in še naprej mešajte z žlico, dokler ne dobite gladke zmesi.

Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko. Testo takoj položite na pomokano delovno površino in ga razvaljajte, da bo debelo približno pol centimetra.

Premažite ga z malo masla (približno dvema žlicama), nato dodajte rjavi sladkor in cimet, zavijte kot zavitek in malo stisnite rob.

Zavitek narežite na približno dva centimetra debele kolobarje in jih položite na pekač.

Vsak kos premažite z malo mleka in vse postavite v hladno pečico, ki jo nato nastavite na 190 stopinj Celzija.

Pecivo pecite do zlato rjave barve. Po želji ga potresite s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!