Recept: cvetačna juha s korenjem

Magazin 09. Dec 202104:00 > 09:27 0 komentarjev
Cvetačna juha
PROFIMEDIA

Topla juha za hladne dni.

Sestavine:

– 1 cvetača

– 2 večja korenčka

– 1 polna žlica pšeničnega zdroba

– 1 žlica kisa

– začimbe po želji

– sol, poper

– 1 jajce

– 1 skodelica mleka

– peteršilj

– limona

– jogurt

Priprava:

V lonec nalijte vodo, dodajte žlico kisa in posolite.

Cvetačo razdelite na cvetlice in jih operite.

Ko voda zavre, dodajte cvetačo in jo kuhajte v napol pokriti posodi, dokler se ne zmehča.

Cvetačo vzemite iz posode in jo pretlačite z vilicami.

Korenčka naribajte in ju prepražite na olju.

Dodajte pšenični zdrob in na koncu cvetačo.

Mešajte na zmernem ognju še kakšno minuto, potem pa dodajte vodo, v kateri se je kuhala cvetača. Količino vode odredite sami, odvisno od gostote juhe.

Ko juha zavre, jo pustite vreti še deset minut in dodajte začimbe.

Z vilicami razžvrkljajte jajce in mleko in vse dodajte v juho. Na koncu dodajte še sesekljan peteršilj.

V krožnik lahko dodate malo limone ali jogurta.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!