Recept: domača piščančja pašteta brez aditivov

Magazin 20. Maj. 202204:00
Delite:
pašteta
Foto: PROFIMEDIA

Zdrava pašteta brez aditivov.

Sestavine:

– 1 piščanec

– 100 g suhe slanine

– 15 zelenih oliv

– 3 kisle kumarice srednje velikosti

– 3 trdo kuhana jajca

– 2 stroka česna

– 200 g kisle smetane

– 100 g majoneze

– 2 žlici gorčice

– 150 g masla

– 1 žlička origana

– sok ene limone

– sol, poper po želji

Priprava:

Iz celega piščanca skuhajte juho. Kuhanega piščanca dajte ven, odstranite kosti, kožo in maščobe. Meso pustite, da se ohladi.

Ohlajenemu mesu dodajte slanino, olive, kumarice, jajca in česen. Vse premešajte v električnem mešalniku. Dodajte še preostale sestavine: kislo smetano, majonezo, gorčico, maslo, origano, limonin sok, sol in poper. Vse še enkrat premešajte. Pašteto pustite v hladilniku 24 ur.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar