Recept: focaccia z olivami in paradižnikom

Magazin 30. Mar 202204:00 0 komentarjev
focaccia
PROFIMEDIA

Priljubljeni italijanski kruh za dobro jutro.

Sestavine:

– 450 g moke

– 1 vrečka suhega kvasa

– 1,5 žličke soli

– 1 žlička sladkorja

– 50 ml olja

– 200 ml mlačne vode

– 100 g jogurta

In še:

– olive, paradižnik

– malce olja za premaz

Priprava:

Moko zmešajte s suhimi sestavinami, dodajte jogurt, vodo, olje in gnetite, dokler ne dobite gladkega testa. Pustite stati.

Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko. Testo dajte na pomokano površino in ga razdelite na štiri enake dele.

Oblikujte manjše lepinje in jih položite v pekač. Pustite stati 20 minut.

Olive in paradižnik malo vtisnite v testo in premažite z oljčnim oljem.

Pecite na 200 stopinj Celzija 20 do 25 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!