Recept: jajčevec in mocarela iz pečice

Magazin 11. Sep 202104:00 0 komentarjev
Jajčevci iz pečice
PROFIMEDIA

Priljubljena italijanska jed, v kateri boste uživali.

Sestavine:

– 1 kg jajčevcev

– 500 ml paradižnikove mezge

– 400 g mocarele

– parmezan

– sol, poper in čili

– sveža ali suha bazilika

– oljčno ulje

Priprava:

Jajčevce olupite in narežite na kolobarje, debele približno dva centimetra. Dajte jih v večjo skledo, dobro posolite in pustite stati približno eno uro.

Po eni uri jih precedite, sperite v hladni vodi in nato vsak kos jajčevca dobro popivnajte s papirnatimi brisačami.

Nato jajčevce rahlo premažemo z olivnim oljem in pražimo na vsaki strani približno dve minuti v dobro segreti ponvi.

Mocarelo narežite na koščke.

Paradižnikovo mezgo dajte v manjšo posodo, nato dodajte sol, poper, malo čilija in baziliko.

Pripravite pekač. Na dno položite dve žlici paradižnikove mezge in jo razmažite po posodi. Nato razporedite eno plast jajčevcev, dodajte nekaj žlic paradižnikove mezge in mocarelo in potresite z naribanim parmezanom.

Postopek ponavljajte, dokler ne porabite jajčevcev, zadnja plast pa naj bo paradižnikova mezga, posuta s sirom.

Pecite približno 30 minut v pečici segreti na 180 stopinj Celzija.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!